Întru această zi, cuvânt despre un preot, pe care l-a oprit episcopul de a sluji

 

Ne spunea noua Filon, robul lui Hristos, că, de demult, pe vremea prigonirii creștinilor, un oarecare episcop a oprit pe un preot de la slujba, dintr-o anumita pricina.

Deci, s-a dus preotul acela în alta parte pentru niște trebuințe și acolo l-au prins păgânii și, mult chinuindu-l, nu s-a lepădat de Hristos și i-au tăiat capul și s-a făcut mucenic al lui Hristos. Iar, după putina vreme, a încetat gonirea și stăpânul cetății aceleia, văzând minunile Sfântului Mucenic, i-a zidit o biserica și, luând moaștele lui, le-a așezat în racla și le-a pus pe ele înăuntru, în altarul bisericii. Deci a chemat tot poporul și pe episcop, vrând să facă sfințirea bisericii.

Si, în vreme când preotul vrea să facă începutul slujbei de seara, s-a mișcat racla și a ieșit afara din biserica, nedusa de nimeni, și o frica și o mirare i-a cuprins pe toți cei ce erau în biserica. Iar poporul a adus funii și a tras racla în biserica, la locul ei. Apoi, a doua oara, când episcopul a dat pace, iarăși racla a ieșit îndată din biserica. Iar domnul acela, văzând aceasta, s-a temut și a început, smerindu-se foarte, a se plânge către Dumnezeu, zicând: "Pentru păcatele mele, nu voiește Sfântul să locuiască în biserica". Asemenea și tot poporul plângea, tânguindu-se, privind la aceasta minune. Iar în noaptea ce a sosit, s-a arătat Sfântul Mucenic episcopului, zicându-i: "Pentru ce va învinuiți intre voi, ca și când n-as voi să petrec cu voi în biserica? Ci rogu-te și te ostenește să mergi în cetate la episcopul meu, și-l silește pe el, să mă dezlege pe mine de canon, ca m-a oprit de la slujba. Si de aceea, nu pot sluji cu voi acum în biserica, ci ies afara. Cununa muceniciei am luat-o însă fata lui Dumnezeu n-am văzut-o, ca intru despărțire sunt. Dar să nu gândești ca mă vei dezlega tu pe mine, ca nu voi putea sluji cu voi, nici fata lui Hristos a o vedea, pentru ca El a zis ierarhilor Săi: "Ori pe cați veți lega pe pământ, vor fi legați în ceruri". Si aceasta zicând, s-a făcut nevăzut.

Iar a doua zi, episcopul a spus aceasta domnului aceluia și, auzind el acestea de la episcop, s-a mângâiat. Deci, episcopul, luând pe câțiva clerici, s-a dus la episcopul, luând pe câțiva clerici, s-a dus la episcopul cel numit de Sfântul și i-a spus lui toate cele despre Sfântul Mucenici. Si acela, degrabă sculându-se, a mers împreuna cu cei ce veniseră. Deci, venind, s-a închinat Sfântului Mucenic și i-a zis: "Hristos, Cel ce te-a legat pe tine prin smerenia mea, să te dezlege pe tine, acum, prin vărsarea sângelui tău pentru numele Lui. Intra și să fii cu noi". După aceea, aducând racla în biserica, au săvârșit slujba. Deci, mai mult nu s-a mai mișcat racla de la locul ei și minuni multe făcea.

Drept aceea dar, iubitorilor de Hristos, să cunoașteți cât de mare este rânduiala arhiereasca, pentru ca pe câți îi leagă pe pământ, legați vor fi și în ceruri, și pe câți îi dezleagă pe pământ, dezlegați vor fi și în ceruri.

 

Căutare

Apostolia

FTOUB Roma

 

Instagram

  Misiunea Sfântul Ierarh Nicolae

  Misiunea Sfântul Ierarh Nicolae

   
   

  Facebook

  5 X 1000

   

  I fondi del 5 per mille saranno utilizzati per diverse attività sociali: l'aiuto ai bambini e ai poveri, la cura dei senzatetto e dei malati, etc.

  Scrivi anche tu sulla dichiarazione dei redditi il C. F.: 97558250581

   

  Știri din viața Eparhiei

   

  Nepsis

  NEPSIS

   
   

  Reportaje EORI

   
   

  Vă Recomandăm

  Agenda/Diario pentru tine!ri 2019/2020

   Agenda creștinului 2020

  Calendar 2020 pentru familia ta

   

   Calendarul Tuturor Sfinților 2020 

  Tinerii ortodocși

  Numărul total de vizitatori

  11971720