COMUNICAT DE PRESĂ

Adunarea Eparhială a Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei

 

Marți 3 februarie și miercuri 4 februarie la reședința episcopală din Roma s-au desfăşurat lucrările Consiliului Eparhial şi ale Adunării Eparhiale ale Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei.

În cadrul Consiliului Eparhial au fost prezentate rapoartele de activitate ale sectoarelor, Darea de Seamă pe anul 2008 și Planul Financiar pe 2009.

Adunarea Eparhială a fost precedată de slujba de Te-Deum săvârșită de către Preasfinţitul Părinte Siluan, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

A urmat Raportul Moral cu privire la activitatea desfășurată în anul 2008 pe diferitele sectoare ale administrației eparhiale, prezentat de către Preasfințitul Părinte Episcop Siluan.

Cei peste 170 de membri prezenți ai Adunării Eparhiale au luat act de amploarea pe care a luat-o activitatea aparatului administrativ eparhial și de bogata activitate desfășurată deja în cele șase luni (din 18 iunie) de când s-a constituit.

În partea a doua a Adunării s-a prezentat spre dezbatere și aprobare Statutul juridic al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei care apoi se va supune, spre analiză și validare, Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, în vederea concretizării procesului de recunoaștere juridică de către statul italian.

În cadrul ședinței s-au făcut și numeroase recomandări pastorale și administrative pentru o mai bună desfășurarea a activităților sectoarelor și a parohiilor.

 

Dintre realizările anului 2008 și proiectele aprobate pentru anul 2009 menționăm:

-          Înființarea Adunării Tinerilor Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, ”Nepsis – Italia” (6 decembrie 2008), luând ca oblăduitor pe Sf. Voievod Neagoe Basarab

-          Înființarea Editurii Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei: ”Sf. Maxim Mărturisitorul”

-          Înființarea Centrului de Pelerinaje al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei ”Sf. Dionisie Exiguul”.

-          Proiectul social de sensibilizare cu privire la integritatea și unitatea familiei intitulat: ”Salvați Familia !” (se va desfășura în colaborare cu Ambasada României în Italia și Ambasada României pe lângă Sfântul Scaun).

-          Proiect de descoperire, cunoaștere și păstrare a valorilor tradiționale ale culturii și civilizației românești, pentru păstrarea identității și pentru promovarea imaginii României în Italia (în colaborare cu Complexul Muzeal ASTRA din Sibiu).

 

 

 

DEPARTAMENTUL DE INFORMARE ȘI MASS MEDIA AL

EPISCOPIEI ORTODOXE ROMÂNE A ITALIEI

Căutare

Apostolia

FTOUB Roma

 

Instagram

  Facebook

  5 X 1000

   

  I fondi del 5 per mille saranno utilizzati per diverse attività sociali: l'aiuto ai bambini e ai poveri, la cura dei senzatetto e dei malati, etc.

  Scrivi anche tu sulla dichiarazione dei redditi il C. F.: 97558250581

   

  Știri din viața Eparhiei

   

  Nepsis

  NEPSIS

   
   

  Reportaje EORI

   
   

  Vă Recomandăm

  Agenda/Diario pentru tine!ri 2019/2020

   Agenda creștinului 2020

  Calendar 2020 pentru familia ta

   

  Tinerii ortodocși

  Numărul total de vizitatori

  11908901