COMUNICAT DE PRESĂ

Duminica Ortodoxiei la Roma

  

 

Duminică 8 martie la orele 16:00, va avea loc la Sediul Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei de la Roma tradiționala Procesiune cu Sfintele Icoane din duminica I din Post, a Ortodoxiei,  la care vor participa preoții și credincioșii de la parohiile din Roma și din împrejurimi.

Cele 16 parohii participante vor purta icoana hramului și alte icoane ale praznicelor și ale sfinților și vor intra în procesiune în incinta Sediului Episcopiei, cântând troparul hramului și troparul Duminicii Ortodoxiei.

Procesiunea se va încheia în biserica Adormirea Maicii Domnului (cu statut de Mănăstire de maici de la Centrul Eparhial) unde fiecare dintre credincioșii parohiilor participante se va închina și va primi binecuvântarea PS Sale, PS Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei.

Procesiune va fi urmată de o cateheză cu tema: ”Rolul cinstirii sfintelor icoane în trăirea creștinului ortodox”, care se va desfășura în saloanele oficiale din incinta Sediului.

 

 

DEPARTAMENTUL DE INFORMARE ȘI MASS MEDIA AL

EPISCOPIEI ORTODOXE ROMÂNE A ITALIEI

Căutare

Apostolia

FTOUB Roma

 

Instagram

  Facebook

  5 X 1000

   

  I fondi del 5 per mille saranno utilizzati per diverse attività sociali: l'aiuto ai bambini e ai poveri, la cura dei senzatetto e dei malati, etc.

  Scrivi anche tu sulla dichiarazione dei redditi il C. F.: 97558250581

   

  Știri din viața Eparhiei

   

  Nepsis

  NEPSIS

   
   

  Reportaje EORI

   
   

  Vă Recomandăm

  Agenda/Diario pentru tine!ri 2019/2020

   Agenda creștinului 2020

  Calendar 2020 pentru familia ta

   

  Tinerii ortodocși

  Numărul total de vizitatori

  11912446