COMUNICAT DE PRESĂ

 

Sinodul Mitropolitan

al Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale

Paris-Limours, 31 martie 2009

 

 

În ziua de marți, 31 martie 2009, a avut loc la sediul Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale de la Paris-Limours, sesiunea de lucru a Sinodului Mitropolitan prezidată de ÎPS Iosif. Au mai participat PS Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, PS Timotei al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei și Portugaliei și PS Marc Nemțeanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române al Europei Occidentale.

Din cele discutate în ședința de lucru a Sinodului Mitropolitan, menționăm:

 

1.                 Vizita Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, în Franța, în luna iulie a acestui an.

2.                 Al doilea Pelerinaj organizat de Mitropolie la moaștele Sfântului Ioan Casian de la Marsilia, 9-10 mai 2009.

3.                  Înființarea mânăstirii „Sfinții Tămăduitori fără de arginți Cosma și Damian” de la Montecorvino-Rovella (Provincia de Salerno, Italia), cu statut de mânăstire de călugări.

4.                  Relațiile cu ierarhii ortodocși din celelalte jurisdicții canonice.

5.                  Pastorala familiilor de emigranți care și-au lăsat copiii în România și a celor separate prin emigrarea unuia dintre soți. Începerea la nivelul Mitropoliei, în Duminica Floriilor, a programului pastoral „SALVAȚI FAMILIA!” pentru sensibilizarea familiilor aflate in aceste situații.

6.                  Revista Apostolia - dinamizarea comunicării evenimentelor din cadrul eparhiilor din cuprinsul Mitropoliei.

 

 

Secretariatul Sinodului Mitropolitan

 

DEPARTAMENTUL DE INFORMARE ȘI MASS MEDIA AL

EPISCOPIEI ORTODOXE ROMÂNE A ITALIEI

Căutare

Apostolia

FTOUB Roma

 

Instagram

  Facebook

  5 X 1000

   

  I fondi del 5 per mille saranno utilizzati per diverse attività sociali: l'aiuto ai bambini e ai poveri, la cura dei senzatetto e dei malati, etc.

  Scrivi anche tu sulla dichiarazione dei redditi il C. F.: 97558250581

   

  Știri din viața Eparhiei

   

  Nepsis

  NEPSIS

   
   

  Reportaje EORI

   
   

  Vă Recomandăm

  Agenda/Diario pentru tine!ri 2019/2020

   Agenda creștinului 2020

  Calendar 2020 pentru familia ta

   

  Tinerii ortodocși

  Numărul total de vizitatori

  11911599