Consiliu Episcopal Ortodox din Italia și Malta
A doua întâlnire
 
Comunicat final
 
 
1.      A doua întâlnire a Episcopilor Ortodocși Canonici din Italia și Malta s-a desfășurat la Veneția (Italia), în ziua de luni 31 mai 2010, la sediul Arhiepiscopiei Ortodoxe a Italiei și Maltei din jurisdicția Patriarhiei de Constantinopol. Au participat Înalt Preasfințitul Mitropolit Ghenadie (Patriarhia Ecumenică), Înalt Preasfințitul Arhiepiscop Inochentie (Patriarhia Moscovei), Preasfințitul Episcop Siluan (Patriarhia Română) și Înalt Preasfințitul Galaction (Patriarhia Bulgară) [prin delegație].
2.      S-a discutat Regulamentul Intern al Consiliului Episcopal Ortodox din Italia și Malta (CEOIM). Dintre obiectivele CEOIM amintim: a) să păstreze și să contribuie la unitatea Bisericii Ortodoxe în Italia și Malta, conform Credinței, Tradiției și Doctrinei sale și b) să coordoneze toate activitățile de interes comun (pastoral, catehetic, liturgic, asistență sociala, editură, comunicare, educație, etc.). Totul având ca scop fundamental de a sluji omului pentru care Domnul S-a născut, a fost răstignit și a înviat.
3.      S-a confirmat necesitatea de a continua "Dialogul Frățesc" cu celelalte biserici și realități creștine, și cu toți oamenii de bună credință, premiză indispensabilă pentru un dialog teologic, având ca scop de a aduce o contribuție creștină comună la soluționarea problemelor sociale din Italia și Malta
 
 
Veneția, 31 Mai 2010
 
Înaltpreasfințitul Mitropolit Ghenadie (Patriarhia Ecumenică)
Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Inochentie (Patriarhia Moscovei)
Preasfințitul Episcop Siluan (Patriarhia Română)
Înaltpreasfințitul Mitropolit Galaction (Patriarhia Bulgară)

Căutare

Apostolia

FTOUB Roma

 

Instagram

  Facebook

  5 X 1000

   

  I fondi del 5 per mille saranno utilizzati per diverse attività sociali: l'aiuto ai bambini e ai poveri, la cura dei senzatetto e dei malati, etc.

  Scrivi anche tu sulla dichiarazione dei redditi il C. F.: 97558250581

   

  Știri din viața Eparhiei

   

  Nepsis

  NEPSIS

   
   

  Reportaje EORI

   
   

  Vă Recomandăm

  Agenda/Diario pentru tine!ri 2019/2020

   Agenda creștinului 2020

  Calendar 2020 pentru familia ta

   

  Tinerii ortodocși

  Numărul total de vizitatori

  11894235