COMUNICAT DE PRESĂ

 

Vizita Preasfințitului Părinte Episcop Siluan

în Republica Moldova

 

            La invitația frățească a ÎPS Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, Preasfințitul Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei va efectua o vizită în Republica Moldova între 9 și 12 septembrie a.c.

            Motivul principal al vizitei este participarea PS Siluan la Sfințirea Centrului Maternal În Brațele Mamei,  care este un așezământ social al Mitropoliei Basarabiei cu sediul în municipiul Chișinău.

Cu ocazia aceleiași vizite va fi lansat proiectului social Brațele Părintești, prin care Episcopia Ortodoxă Română a Italiei în colaborare cu Misiunea Socială Diaconia, a Mitropoliei Basarabiei, va aloca lunar, pentru copiii din familii numeroase sau cu probleme sociale deosebite, prin contribuții individuale sau la nivel de parohii și mănăstiri, un ajutor financiar pentru rechizite, alimente, îmbrăcăminte sau încălțăminte.

            Programul Social Brațele Părintești va fi lansat pentru un număr de 20 de copii la Parohia Ortodoxă Sfântul Vasile de la Brazi din localitatea Orhei, unde cei mici, după slujba de Te Deum, vor primi daruri pentru începutul de an școlar din partea ÎPS Arhiepiscop și Mitropolit Petru și din partea Preasfințitului Părinte Episcop Siluan.

 

 

DEPARTAMENTUL DE INFORMARE ȘI MASS MEDIA AL

EPISCOPIEI ORTODOXE ROMÂNE A ITALIEI

 

Căutare

Apostolia

FTOUB Roma

 

Instagram

  Facebook

  5 X 1000

   

  I fondi del 5 per mille saranno utilizzati per diverse attività sociali: l'aiuto ai bambini e ai poveri, la cura dei senzatetto e dei malati, etc.

  Scrivi anche tu sulla dichiarazione dei redditi il C. F.: 97558250581

   

  Știri din viața Eparhiei

   

  Nepsis

  NEPSIS

   
   

  Reportaje EORI

   
   

  Vă Recomandăm

  Agenda/Diario pentru tine!ri 2019/2020

   Agenda creștinului 2020

  Calendar 2020 pentru familia ta

   

  Tinerii ortodocși

  Numărul total de vizitatori

  11892893