Program de Formare Patoral-Misionară Continuă pentru Clerul Minor și pentru mireni

 

 

          În data de 20 septembrie 2011, Consiliul Eparhial, întrunit la Sediul Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, a adoptat hotărârea privind implementarea Programului de Formare Patoral-Misionară Continuă pentru Clerul Minor și pentru mirenii care frecventează parohiile și mănăstirile din cadrul eparhiei.

          Inițierea acestui program pornește de la necesitatea aprofundării propriei credințe și a cunoștințelor legate de aceasta, ce se comunică prin intermediul lecturilor biblice și a textelor liturgice, în condițiile lumii secularizate și a unei frecvențe la Sfânta Liturghie și la slujbele bisericii limitate adesea la duminica dimineața.

          Programul are caracter obligatoriu pentru clerului minor (citeți și ipodiaconi) și pentru mirenii candidați la slujirea Bisericii și are caracter facultativ pentru toți doritorii mireni.

          La desfășurarea și dezvoltarea programului vor participa: Sectorul Pastoral-Liturgic, Departamentul pentru Cateheză și Departamentul de Misiune, coordonator fiind PC Pr. Cons. Gheorghe Verzea (Padova) care vor pune la dispoziția celor implicați materialul didactic necesar.

         Personalizarea programului se va face de la parohie la parohie și sub supravegherea părinților protopopi și, respectiv, a părinților parohi.

         Programul se desfășoară cu o frecvență săptămânală, va fi implementat de preoții parohiilor unde se înscriu persoanele doritoare să-l urmeze și este împărțit în două părți:

 • Sfânta Scriptură (o oră) – citirea și aprofundarea pericopelor evanghelice (apostol, evanghelie, paremii, etc) din săptămâna în curs.
 • Liturgică și Tipic (o oră) – citirea și aprofundarea textelor de la vecernia și utrenia duminicii și/sau a praznicului din săptămână și explicarea structuri tipiconale specifice diferitelor momente și perioade liturgice care se parcurg.

 

 

DEPARTAMENTUL DE INFORMARE ȘI MASS MEDIA AL

EPISCOPIEI ORTODOXE ROMANE A ITALIEI

 

Căutare

Apostolia

FTOUB Roma

 

Instagram

  Facebook

  5 X 1000

   

  I fondi del 5 per mille saranno utilizzati per diverse attività sociali: l'aiuto ai bambini e ai poveri, la cura dei senzatetto e dei malati, etc.

  Scrivi anche tu sulla dichiarazione dei redditi il C. F.: 97558250581

   

  Știri din viața Eparhiei

   

  Nepsis

  NEPSIS

   
   

  Reportaje EORI

   
   

  Vă Recomandăm

  Agenda/Diario pentru tine!ri 2019/2020

   Agenda creștinului 2020

  Calendar 2020 pentru familia ta

   

  Tinerii ortodocși

  Numărul total de vizitatori

  11892873