Fie slava Domnului în veac! Veseli-Se-va Domnul de lucrurile Sale!(Ps. 103, 32)

Mesaj omagial cu ocazia aniversării a 40 de ani de slujire ortodoxă românească la Torino

 

Înaltpreasfinția Voastră,

Preasfinția Voastră,

 

Preacucernice Părinte Gheorghe și Cucernică Doamnă Preoteasă Ilinca,

Preacucernici Părinți împreună-slujitori,

Iubiți Credincioși ai Parohiei Sfânta Parascheva,

Iubiți Frați și Surori întru Domnul,

 

Aniversarea a 40 de ani de slujire ortodoxă românească la Torino constituie un fericit prilej de a da slavă lui Dumnezeu și a aduce mulțumire Sfintei Cuvioasei Maicii noastre Parascheva de la Iași pentru toate binecuvântările și binefacerile revărsate peste familia Părintelui Gheorghe Vasilescu și a Preotesei Ilinca și, în general, peste comunitatea de la Torino și din Piemonte, în toți acești ani.

 

Dacă cei care veniți astăzi la biserică găsiți totul „de-a gata”, cum se spune, e bine să știți că, mai ales în primii ani de slujire, preotul dumneavostră, preoteasa și copiii dânșilor au înfruntat nu puține momente de dificultate și de strâmtorare, pentru a asigura, cu timp și fără timp, slujirea pastorală și misionară în mijlocul credincioșilor ortodocși români răspândiți în regiunea de la „picioarele munților”. Râvna și jertfelnicia cu care ei au slujit au atras în jurul lor, suflet cu suflet, o comunitate, la rândul ei, inimoasă și misionară; comunitate ce a văzut încreștinarea multor copii și întemeierea multor familii creștine; comunitate ce a dat naștere la mai mulți preoți, unul dintre aceștia fiind tocmai fiul familiei Părintelui Vasilescu, fiu al acestei parohii - Părintele Cristian.

 

Slujirea misionară a Părintelui Vasilescu, la care, rând pe rând, s-au adăugat clericii plămădiți la Parohia Sfânta Parascheva, precum și alți clerici veniți din România, a adus numărul parohiilor din Piemonte și Val d’Aosta la 38, număr ce va ajunge, cu voia Domnului, pe parcursul acestui an aniversar, același cu numărul anilor de slujire în această regiune a Italiei – 40.

 

Slujirea socială a Parohiei Sfânta Parascheva a mers mână în mână cu slujirea altarului, aducând multă mângâiere celor aflați în suferință sau celor din închisori și venind permanent în întâmpinarea celor pribegi, ajunși pe meleaguri străine și lipsiți de cele de trebuință.

 

Nu trebuie trecută cu vederea nici generozitatea cu care Parohia Sfânta Parascheva a sprijinit și spijinește material atât Centrul Eparhial al episcopiei noastre, cât și Centrul Mitropolitan de la Paris, precum și multe parohii și mănăstiri din Italia sau din țară. Ne rugăm ca toate aceste jertfe să le adune „comori în cer” tuturor celor care au jertfit și jertfesc pentru Biserica lui Dumnezeu.

 

Slujirea jertfelnică și iubitoare de cele sfinte a comunității acesteia s-a încununat, cu mijlocirea Sfintei Parascheva, prin dobândirea propriului lăcaș de slujire, cu perspectiva achiziționării și a altor spații adiacente, pentru a se continua și dezvolta atât slujirea pastoral-misionară, cât și cea catehetică, socială și culturală, atât de bogate de până acum.

 

Fie ca jertfa și osteneala fiecăruia dintre slujitorii și enoriașii Parohiei Sfânta Parascheva de la Torino, de la întemeierea ei și până în prezent, să se înscrie în ceruri și să rodească în veșnicie, spre slava lui Dumnezeu și a lor mântuire, iar pe cei care au adormit, Domnul slavei să-i ierte și să-i odihnească.

 

Cu părintească binecuvântare și cu părere de rău pentru a nu fi putut fi prezent astăzi în mijlocul vostru,

 

† Episcopul SILUAN

al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei

 

La pomenirea Sfinților Mucenici Prov, Tarah și Andronic, în ziua de 12 Octombrie, anul mântuirii 2019.

Căutare

Apostolia

FTOUB Roma

Instagram

  Facebook

  5 X 1000

   

   

  Știri din viața Eparhiei

   

  Nepsis

  NEPSIS

   
   

  Reportaje EORI

   
   

  Vă Recomandăm

  Agenda/Diario pentru tine!ri 2019/2020

   

   

  Tinerii ortodocși

  Numărul total de vizitatori

  11861804