Sicilia în haine de sărbătoare

 

La sfârșit de săptămână, primele două parohii din Sicilia se îmbracă în haine de sărbătoare. Este vorba de parohia Sfânta Muceniță Agata din Catania și de Parohia Sfântul Mucenic Haralambie din Palermo.

Sâmbătă seara, 11 februarie, va avea loc o Vecernie solemnă la Catania, la care va participa PCuv. Pr. Vicar Atanasie, de la Roma, urmată de o seară duhovnicească în sânul parohiei, anticipând venirea Postului Mare și pregătirea duhovnicească pentru această perioadă.

Duminică, 12 februarie, Parohia Sfântul Mucenic Haralambie își va sărbători hramul, eveniment la care va participa PCuv. Pr. Vicar Atanasie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. După Dumnezeiasca Liturghia va avea loc o agapă frățească la care sunt așteptați mai mulți preoți din Sicilia.

Duminică seară începând cu orele 18:00, va avea loc Conferința Pastorală trimestrială a Protopopiatelor Sicilia și Calabria, găzduită de parohia din Palermo. Conferința va fi susținută de PCuv. Pr. Vicar Atanasie, moment la care se vor discuta atât concluziile și recomandările Adunării Eparhiale de la Roma din 07 februarie a.c. cât și aspecte ale pastorației și misiunii desfășurate în partea de Sud ale Italiei. Tot în cadrul aceleași conferințe va fi prezentată și prima etapă a tematicii Anului Omagial al Tainei Sfântului Maslu și al Îngrijirii Bolnavilor.

Luni, 13 februarie, PC Pr. Vicar Atanasie va efectua, din încredințarea PS Părinte Episcop Siluan o vizită la Arhiepiscopia Romano – Catolică di Palermo, unde îl va întâlni pe Cardinalul Paolo Romeo.

Căutare

Apostolia

FTOUB Roma

 

Instagram

  Facebook

  5 X 1000

   

  I fondi del 5 per mille saranno utilizzati per diverse attività sociali: l'aiuto ai bambini e ai poveri, la cura dei senzatetto e dei malati, etc.

  Scrivi anche tu sulla dichiarazione dei redditi il C. F.: 97558250581

   

  Știri din viața Eparhiei

   

  Nepsis

  NEPSIS

   
   

  Reportaje EORI

   
   

  Vă Recomandăm

  Agenda/Diario pentru tine!ri 2019/2020

   Agenda creștinului 2020

  Calendar 2020 pentru familia ta

   

  Tinerii ortodocși

  Numărul total de vizitatori

  11893740