Cea de-a doua zi a Congresului Mitropoliei Ortodoxe Române

a Europei Occidentale și Meridionale

 

La Roma au continuat astăzi, 20 mai, lucrările Congresului Mitropoliei Europei Occidentale și Meridionale. A doua zi a întâlnirii a început cu o slujba de Te Deum, oficiată de Preasfințitul Părinte Ignatie Mureșanul, Arhiereu vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei și Portugaliei. După aceasta, Excelența Sa Episcopul Brian Farell, secretar al Consiliului Pontifical pentru Promovarea Unității Creștinilor de la Vatican, Excelența Sa Bogdan Tătaru-Cazaban, ambasador al României la Vatican, Excelența Sa Dana Emanuela Constantinescu, ambasador al României în Italia și Doamna Giovanna Maria Iurato, din cadrul Ministerului de Interne, responsabilă pentru Cultelor necatolice din Italia, au prezentat mesaje oficile.

În cea de-a doua parte a zilei, au susținut conferințe Înaltpreasfințitul Părinte Kallistos Ware, Mitropolit de Diokleia (Patriarhia Constantinopolului), cu tema ”După chipul și asemănarea Lui Dumnezeu: Persona umană din perspectiva creștin-ortodoxă” și Pr. Patriciu Vlaicu (Belgia), cu tema ”Calea Sfântului și Marelui Sinod al Bisericii Ortodoxe”.

Ziua s-a încheiat cu deschiderea lucrărilor Congresului Asociației NEPSIS a tinerilor Mitropoliei. Acesta a fost așezat ca o continuare a Congresului Mitropolitan. Întâlnirea tinerilor, unii cu alții, dar și cu cei mai în vârstă, ajută la o formare cât mai sănătoasă a viitorilor credincioși ai Bisericii.

Mâine, după Sfânta Liturghie, ce se va sluji la Sediul Episcopiei de la Roma, tinerii vor avea posibilitatea să audieze două conferințe susținute de către Înaltpreasfințitul Părinte Kallistos și Pr. Vasile Mihoc, după care se vor organiza grupuri de discuții legate de problemele care-i privesc pe tineri. Lucrările Congresului NEPSIS se vor încheia duminică, cu câteva activități sportive și artistice.

 

 

Mai multe fotografii găsiți aici

Căutare

Apostolia

FTOUB Roma

 

Instagram

  Misiunea Sfântul Ierarh Nicolae

  Misiunea Sfântul Ierarh Nicolae

   
   

  Facebook

  5 X 1000

   

  I fondi del 5 per mille saranno utilizzati per diverse attività sociali: l'aiuto ai bambini e ai poveri, la cura dei senzatetto e dei malati, etc.

  Scrivi anche tu sulla dichiarazione dei redditi il C. F.: 97558250581

   

  Știri din viața Eparhiei

   

  Nepsis

  NEPSIS

   
   

  Reportaje EORI

   
   

  Vă Recomandăm

  Agenda/Diario pentru tine!ri 2019/2020

   Agenda creștinului 2020

  Calendar 2020 pentru familia ta

   

   Calendarul Tuturor Sfinților 2020 

  Tinerii ortodocși

  Numărul total de vizitatori

  11972157