PRIMA FILĂ DE CRONICĂ
A ASOCIAȚIEI ” SAN LORENZO DEI ROMENI ” FILIALA TORINO
 
Data de 17 martie 2011 pentru comunitatea creștin-ortodoxă a românilor din Torino, prima capitală a Italiei, are o dublă semnificație. A fost ziua în care la Torino s-a sărbătorit 150 ani de la înființarea statului italian, dar mai ales, a fost ziua în care s-a constituit filiala din Torino a primei asociații religioase românești de caritate din Italia, și anume ”San Lorenzo dei romeni”.
Prin această inițiativă a Parohiei „Sfânta Cruce” din Torino,  al cărei paroh este părintele Lucian Roșu, s-a creat posibilitatea existenței unui cadru organizat de ajutorare, prin ascultarea problemelor persoanelor române și nu numai, aflate în dificultate, îndrumarea și consilierea lor în rezolvarea unor situații dificile prin orientarea către instituțiile italiene abilitate și atunci când situația o impune, ajutorarea materială cu pachete alimentare de primă necesitate.
Acest centru de asistență a persoanelor în dificultate nu s-ar fi putut deschide, dacă nu ar fi beneficiat de adeziunea și susținerea unui grup consistent de voluntari români, persoane ce în trecut au beneficiat de susținerea asociațiilor de voluntariat italiene, și care după integrarea lor în societatea torineză au hotărât să ajute în baza posibilităților de timp și profesionale, alții concetățeni care solicită ajutor Bisericii Ortodoxe Române.
Pentru formarea voluntarilor au fost organizate cursuri de către persoane cu experiență din cadrul unor asociații importante de voluntariat italienești ca de exemplu: Grupul Abele și Asociația Franz Fanon din Torino.
Activitatea de formare a voluntarilor a început în data de 27.01.2011. și sa desfășurat până la data constituirii filialei prin o întâlnire săptămânală de 2 ore în care se abordau problematici specifice activității de ajutorare și voluntariat.
În data de 17.03.2011, la sediul parohiei „Sfânta Cruce” din Torino, cu binecuvântarea Prea Sfințitului Siluan,  Episcopul românilor ortodocși din Italia, și în prezența următorilor membrii fondatori : Ana Bighiu, Silvia Buzilă, Ștefania Ciuchi, Adela Drăgan, Natalia Elinoiu, Mariana Focșăneanu, Cosmin Ghircoiaș, Claudiu Gîță, Elena Igescu, Cristian Igescu, Mihaela Marcu, Rodica Manciu, Mihai Mogoșescu, Violeta Pavel, Lucica Pîrvan, Petronela Olari, Maria Sălăgean, Vasile Ungurean, Grigore Zaremba, Giorgia Munteanu, părintele Gabriel Burcescu și părintele Lucian Roșu a fost ales în unanimitate următorul consiliu de conducere al filialei astfel constituite:
                 Președinte: Mihaela Marcu
                 Vice-președinte: Cristian Igescu
                 Secretar: Mihai Mogoșescu
                 Trezorier: Vasile Ungurean
                  Consilier: Elena Igescu
                  Consilier: Lucian Roșu
Întâlnirea noastră în această zi minunată a fost începută și finalizată cu o frumoasă rugăciune de binecuvântare a lucrării noastre, pusă în slujba iubirii de oamenii, adresate către Însuși Iisus Hristos Împăratul și Dumnezeul nostru. 
 
                                          AȘA SĂ NE AJUTE DUMNEZEU !
Secretar Mihai Mogoșescu

Căutare

Apostolia

FTOUB Roma

Instagram

  Facebook

  5 X 1000

   

   

  Știri din viața Eparhiei

   

  Nepsis

  NEPSIS

   
   

  Reportaje EORI

   
   

  Vă Recomandăm

  Agenda/Diario pentru tine!ri 2019/2020

   

   

  Tinerii ortodocși

  Numărul total de vizitatori

  11834383