Fundația Solidaritate și Speranță, din cadrul Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, Iasi
În anul 2009 AUCI a semnat un parteneriat cu Fundația Solidaritate și Speranță în vederea unei colaborări în desfășurarea proiectului ”Băieți pe picioare”. (www.fundatia.mmb.ro)
În acest sens au avut loc mai multe întâlniri cu pr. Iulian Negru, pe atunci, director executiv al Centrului misionar Diaconia, din cadrul Mitropoliei Moldovei si Bucovinei. Astfel, la Iași, în cadrul Fundației Solidaritate și Speranță, AUCI are un spațiu, un punct de lucru pentru proiectul Băieți pe picioare.
Ultima întâlnire de lucru a avut loc chiar în zilele de sărbătoare a Moldovei, Sf. Cuv. Parascheva, între 13-15 octombrie 2010.(http://www.fundatia.mmb.ro/stiri.php)
Cu binecuvântarea Preasfințitului Siluan, pr. Ilie Ursachi, de la parohia Roma 9 – La Rustica, a participat împreună cu prof. dr. Pasquale de Sole, preşedintele asociaţiei, dr. Massimo Liberatori și dr. Franco Loreto Mele la această întâlnire.
În cadrul întâlnirii s-a lucrat la întocmirea unui proiect pentru înscrierea într-o linie de finanțare europeană. Apoi Dr. Massimo Liberatori și dr. Franco Mele s-au întâlnit cu mai multe persoane cu ampunații, care au venit pentru a beneficia de serviciile proiectului.
Văzând multe persoane cu amputații care cerșeau un ajutor din partea celorlalți, ne-m convins, încă o dată, ce benefic este proiectul Băieți pe picioare, care, prin protezele oferite, poate ajuta pe beneficiar să se reintegreze în câmpul muncii.
Prezența la Iași în aceste zile a fost și un bun prilej pentru medicii italieni de a cunoaște spiritualitatea ortodoxă la ea acasă, vizitând mai multe mănăstiri și biserici, stând de vorbă cu credincioși veniți la sărbătorirea Moldovei și, nu în ultimul rând, închinându-ne la moaștele Sf. Cuv. Parascheva.
Tot acum s-a acordat și un interviu la Radio Trinitas despre activitatea proiectului.
 
 
Fotografii găsiți aici

Căutare

Apostolia

FTOUB Roma

Instagram

  Facebook

  5 X 1000

   

   

  Știri din viața Eparhiei

   

  Nepsis

  NEPSIS

   
   

  Reportaje EORI

   
   

  Vă Recomandăm

  Agenda/Diario pentru tine!ri 2019/2020

   

   

  Tinerii ortodocși

  Numărul total de vizitatori

  11834388