“Mergând, învăţaţi toate neamurile, botezându-le în numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh.”

Episcopia Ortodoxă Română a Italiei

Centrul de Pelerinaje Sfinții Apostoli Petru și Pavel

Sâmbătă 3 iunie, copii și tinerii Paraclisului ”Adormirea Maicii Domnului” de la Centrul Eparhial au mers în pelerinaj la două importante biserici din Roma: basilica ”Santa Maria Maggiore” și biserica ”Scala Santa”. Primul popas l-au făcut la icoana Maicii Domnului ”Salus popoli romani” (”Mântuirea poporului roman”) care se află în capela paolină a basilicii Santa Maria Maggiore. Tradiția ne spune că această icoană a fost pictată de către Sf. Ap. și Evanghelist Luca sau de unul din ucenicii săi, datând încă din secolul VI d.Hr -  una dintre cele mai vechi icoane ale Maicii Domnului din lumea creștină.

A doua și ultima oprire au făcut-o la biserica ”Scala Santa” care adăpostește o icoană nefăcută de mână  (”Volto Santo”) a Mântuitorului Hristos, cea făcătoare de minuni;  Această icoană a fost găsită venind pe apa râului Tibru de către Sf. Grigorie al II-lea episcopul Romei. Ea a fost scoasă de nenumărate ori în procesiune de către episcopii Romei atunci când orașul a fost amenințat de epidemii ori invazii barbare.

Tinerii și copii s-au închinat și rugat la aceste comori ale Ortodoxiei, au ascultat cu luare aminte explicațiile ghidului și s-au bucurat de o zi însorită, liniștită și veselă alături de părinți și prieteni.

Mulțumim Domnului și Maicii Sale pentru binecuvântarea și harul pe care le-au revărsat asupra noastră icoanele lor.