“Mergând, învăţaţi toate neamurile, botezându-le în numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh.”

Episcopia Ortodoxă Română a Italiei

Centrul de Pelerinaje Sfinții Apostoli Petru și Pavel

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Siluan, al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei în perioada 5 - 10 iunie, 36 de credincioşi ai parohiei Sfânta Cruce din Torino, însoţiţi de părintele Gabriel Burcescu, au trăit bucuria duhovnicească a pelerinajului în Grecia, o ţară în care găseşti peste tot semnele iubirii şi lucrării minunate a lui Dumnezeu pentru oameni şi prin oameni deveniţi sfinţi.

Pelerinii ,având ca ghid pe doamna preoteasă Carmen Voicescu, s-au închinat la sfinte moaşte ale unor sfinţi precum Sfântul Mare Mucenic Dimitrie , SfântulGrigorie Palama, Sfânta Teodora,  Sfântul Apostol Andrei , Sfântului Ioan Rusul, Sfântului Efrem cel Nou, Sfântului Spiridon şi mulţi alţii, bucuria pelerinilor fiind desăvârsită o dată cu vizitarea Mănăstirei “Sfânta Treime” din insula Eghina, unde se află moaştele Sfântului Ierarh Nectarie, o părticică din aceste moaşte fiind dăruită parohiei Sfânta Cruce şi prin urmare Sfântul Nectarie devenind ocrotitor acestei comunităţi care îl cinsteşte ca pe un grabnic ajutător şi făcător de bine.

Pelerinii au participat şi la Sfânta Liturghie săvârşită la Mănăstirea Rousanou şi  hrăniţi cu Hristos euharistic au vizitat o multitudine de Mănăstiri şi schituri, fiecare umplându- şi desaga sufletului cu iubire şi har dumnezeiesc.

Experienţa pelerinajului a fost un adevărat prilej de împrospătare a vieţii spirituale şi de întărire a credinţei . Bunul Dumnezeu să rânduiască pentru fiecare în parte o astfel experienţă binecuvântată în care să vedem lămurit că nu suntem orfani şi că de vom iubi sfinţenia, de vom păzi cuvintele Mântuitorlui, Dumnezeu va veni şi îşi va face locaş în inima noastră. Amin

Ipod. Grosu Valeriu Andrei