“Mergând, învăţaţi toate neamurile, botezându-le în numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh.”

Episcopia Ortodoxă Română a Italiei

Centrul de Pelerinaje Sfinții Apostoli Petru și Pavel

Azi, sâmbătă 17 iunie, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, membri ai parohiei Sfântul Apostol Andrei din Ladispoli, împreună cu părintele paroh Lucian Bîrzu au participat la un pelerinaj organizat în Roma, pe urmele Sfinților Apostoli Petru și Pavel ale căror morminte și Sfinte moaște se găsesc la marile catedrale ale Romei.

Pelerinajul a început la Bazilica San Paolo Fuori le Mura, unde se găsește mormântul Sfântului Apostol Pavel, a continuat cu vizitarea Catacombelor Sfântului Calist. După care, în Biserica Santa Croce in Gerusalemme, pelerinii s-au putut închina la o parte din lemnul Sfintei Cruci, la spini din Coroana Domnului din timpul Patimilor, la unul din cuiele cu care Domnul Hristos a fost pironit pe Cruce, și la alte odoare sfinte. După vizitarea celei mai vechi bazilica din Roma - San Giovanni în Lateran, și al baptisteriului sfântului împărat Constantin, părintele a condus grupul de credincioși și spre vizitarea unor locuri de interes cultural cum ar fi Colosseum-ul, Columna lui Traian, Fontana di Trevi sau Piața Navona.

Pelerinajul, destul de lung si obositor a fost parcurs vitejește și de cei 15 pelerini juniori cu vârste cuprinse între 1 și 15 ani.

Evenimentul s-a încheiat cu vizitarea bazilicii Sfântului Petru unde membrii Parohiei Sfântului Andrei din Ladispoli s-au închinat și mormântului Sfântului Apostol Petru, cât și moaștelor Sfântului Grigorie cel Mare al Romei sau a Sfântului Ioan Gură de aur, ce se găsesc în această grandioasă bazilică.

A consemnat pr. Lucian