“Mergând, învăţaţi toate neamurile, botezându-le în numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh.”

Episcopia Ortodoxă Română a Italiei

Centrul de Pelerinaje Sfinții Apostoli Petru și Pavel

În perioada 9-16 mai 2019, un grup de 45 de credincioși ai parohiei "Sfântul Cuvios Nicodim de la Tismana", din Ferrara, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Siluan am făcut un pelerinaj în Țara Sfântă, mergând pe urmele Domnului nostru Iisus Hristos, de la naștere și până la înălțare.

Un moment deosebit a fost și faptul că duminică 12 mai, foarte de dimineață am participat la Sfânta Liturghie ce s-a săvârșit la biserica Sfântului Mormânt. La liturghie au slujit trei ierarhi, unul dintre ei fiind Preasfințitul Părinte Veniamin , Episcopul Basarabiei de sud, înconjurați fiind de un sobor de preoți.

Astfel, credincioșii pelerini s-au împărtășit cu Sfintele Taine și au cântat Hristos a înviat alături de mulți alți pelerini români. Am trăit momente duhovnicești deosebite!

Mulțumim sectorului de pelerinaje pentru buna organizare, mulțumim și pentru căldura și dragostea cu care am fost primiți la Așezământul Românesc de la Ierihon, de asemenea aducem mulțumiri și părintelui Roman, care a fost ghidul și părintele nostru pe toată durata pelerinajului și nu în ultimul rând, șoferului nostru, Mustafa, care a făcut ca deplasările noastre să fie cât mai plăcute!

A consemnat, pr. Vasile Jora