“Mergând, învăţaţi toate neamurile, botezându-le în numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh.”

Episcopia Ortodoxă Română a Italiei

Centrul de Pelerinaje Sfinții Apostoli Petru și Pavel

Pelerinaj Grecia parohia Sfântul Sfințit Mucenic Haralambie din Legnago

 

 

Din mila lui Dumnezeu și cu binecuvântarea Prea Sfințitului Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, în perioada 4 -10 mai 2015, parohia noastră a organizat un pelerinaj în Grecia, unde am vizitat mai multe mănăstiri și ne-am închinat la moaștele unor sfinți foarte importanți ai Ortodoxiei, după cum urmează:

- Am vizitat orașul Tesalonic, unde ne-am închinat la moaștele Sfântului Mare Mucenic Dimitrie și am coborât în temnița în care a fost martirizat. Am fost de asemenea la mănăstirea "Sf. Teodora" din Tesalonic, unde ne-am închinat Sf. Moaște ale sfintei și la Sf. Moaște ale Sfântului cuvios David. În aceeași zi, am ajuns la moaștele Sfântului Grigorie Palama din biserica mitropolitană și la Sf. Ierarh Vasile Mărturisitorul din biserica "Sf. Sofia" din Tesalonic.

- A doua zi, am plecat la mănăstirea din Muntele Olimp, unde ne-am închinat Sfântului Cuvios Dionisie, ajungând și la peștera unde acesta s-a nevoit. Am vizitat apoi mănăstirea "Sf. Efrem Sirul", unde ne-am închinat mâinii Sfântului, după care am poposit la izvorul Sf. Mucenice Paraschevi de pe Valea Tembi, unde curge apă vindecătoare.

- În ziua următoare am ajuns la complexul Meteore, unde am slujit Sf. Liturghie în biserica mănăstirii Rusanu, vizitând apoi mănăstirea "Schimbarea la față" și cea a "Sf. Ștefan", unde ne-am închinat icoanei făcătoare de minuni a Sf. Sf.Mucenic Haralambie și capului Sfântului.

De aici, am plecat în insula Kefalonia, unde am vizitat bisericile în care se află icoanele Maicii Domnului, Grenaliotisa (cu crini) și Fidusa - unde vin șerpi să o cinstească.

Ziua următoare ne-am închinat sfintelor moaște ale Sf. Cuvios Gherasim al Kefaloniei și am vizitat biserica cea nouă a mănăstirii. Am ajuns apoi la Patra, unde ne-am închinat Sfântului Apostol Andrei.

Ziua următoare am ajuns în insula Corfù, unde ne-am închinat Sf. Ierarh Spiridon și Sf. Teodora Augusta. Am ajuns apoi la mănăstirea unde se află mâna Sf. Mare Mucenițe Paraschevi și a Sf. Iosif cel Sfințit din localitatea Kinopiastes și la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului din mănăstirea Paleocastriţa.

În ultima zi am fost în croazieră pe partea de apus a Sfântului Munte Athos, unde pe vapor au fost aduse de la mănăstirea Xenofontas mai multe Sfinte moaște printre care și capul Sf. Arhidiacon Ștefan și o bucată din lemnul Sfintei Cruci. De aici, ne-am oprit la mănăstirea Ormilia, iar spre seara am ajuns la mănăstirea Surotti, unde se află mormântul Sf. Paisie Aghioritul, unde am slujit Sf. Liturghie de noapte.

Mulțumim Bunului Dumnezeu pentru toate câte ne dăruiește! Amin!

 

 

Mai multe fotografii găsiți aici