“Mergând, învăţaţi toate neamurile, botezându-le în numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh.”

Episcopia Ortodoxă Română a Italiei

Centrul de Pelerinaje Sfinții Apostoli Petru și Pavel

PAROHIA SFÂNTUL DUMITRU GENOVA - PELERINAJ ÎN ŢARĂ SFÂNTA

 

La împlinirea a cinsprezece ani de la înfiinţarea Parohiei Genova, s-a organizat spre aniversare un pelerinaj în Ţară Sfânta.

Cu binecuvântarea Prea Sfinţitului Siluan şi cu ajutorul Centrului de pelerinaj “Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel”, cei patruzeci de pelerini am plecat din Genova cu emoţii, dar şi cu responsabilitate de creştini rugători pentru cei rămaşi acasă.

La Tel Aviv am fost întâmpinaţi de ghidul nostru, Maica Nicolaida, secretara Reprezentanţei Patriarhiei Ortodoxe Române de la Ierusalim, şi de şoferul Mustafa care, pe tot parcursul pelerinajului, ne-au fascinat cu bogăţia cunoştinţelor, cu modul profesional de a ne transpune cu două mii de ani în urmă şi cu multe şi plăcute surprize.

Pelerinajul s-a desfăşurat pe circuitul clasic: Bethleem, Galileea, Muntele Fericirilor, Nazaret, Cana Galileii, Ierihon, Iordan, Marea Moartă, pustiul Hozeva, Haifa, peşterile Sfântului Ilie şi ale Sfântului Ioan Botezătorul şi a culminat cu cetatea Sfânta, la Ierusalim şi cu Sfânta Liturghie slujită la Sfântul Mormânt şi împărtăşirea tuturor pelerinilor pregătiţi în prealabil pentru acest moment.

A fost un pelerinaj dumnezeiesc, ne-am întors îmbogăţiţi, înnoiţi, cu multă linişte şi pace sufletească.

Toţi pelerinii au mărturisit la încheiere că îşi doresc să repete această experienţă, semn că experientele minunate de aici au pecetluit sufletele lor.

Mulţumim Bunului Dumnezeu pentru darul făcut. Le mulţumim în chip deosebit Maicii Nicolaida şi dragului nostru Mustafa  - pentru purtarea lor de grijă.

 

A consemnat: Preot Protopop Filip Constantin Sorin

 

 

Mai multe fotografii găsiți aici