“Mergând, învăţaţi toate neamurile, botezându-le în numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh.”

Episcopia Ortodoxă Română a Italiei

Centrul de Pelerinaje Sfinții Apostoli Petru și Pavel

Pelerinaj la Veneția al parohiei din Verona

 

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Siluan, Centrul de Pelerinaje “Sfinții Apostoli Petru și Pavel” al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei a organizat la data de 3 octombrie 2015, pentru Parohia Ortodoxa Romana "Ilie Tesviteanul" din Verona, un pelerinaj la Bisericile și Mănăstirile din Veneția, cu închinarea la Sfintele  Moaște pe care acestea le adăpostesc.

Pe parcursul întregii zile, creștinii, cu mare entuziasm și dragoste, s-au  închinat și s-au rugat la mai multe Sfinte Moaște ale Sfinților care au suferit martiriul în primele secole, dintre care amintim pe: Sfântul Apostol și Evanghelist Marcu, Sfântul Apostol Andrei, Sfântul Mucenic Pantelimon, Martira Varvara, Sfântul Ioan Botezătorul, Sfântul Prooroc Zaharia, o parte din Moaștele celor 14 mii de prunci uciși de regele Irod, dar și altele.

Ziua s-a încheiat cu celebrarea slujbei Vecerniei la Biserica Ortodoxă Greacă închinată Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, care adăpostește și mâna dreaptă a Sfântului Vasile cel Mare, la care toți ne-am închinat.

Grupul de creștini a fost însoțit de Părintele Alexandru de la parohia din Vicenza.

A fost o zi nu doar de rugăciune și de multa emoție spirituala, dar și o zi de cunoaștere a vieții, a culturii și  istoriei noastre creștine.

Mulțumim sincer tuturor organizatorilor.

Părintele Alexandru Ilinitchii

 

 

Mai multe fotografii găsiți aici