“Mergând, învăţaţi toate neamurile, botezându-le în numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh.”

Episcopia Ortodoxă Română a Italiei

Centrul de Pelerinaje Sfinții Apostoli Petru și Pavel

Pelerini din Padova, la moaștele Sfântului Nicolae

 

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Siluan, duminică, 8 noiembrie 2015, un grup de 50 de pelerini de la parohia «Sfinții Apostoli Petru și Pavel» din Padova au mers să se închine la moaștele Sfântului Ierarh Nicolae, la Bari. 

Grupului de pelerini li s-au alăturat Părintele Profesor Florin Parasca de la Facultatea de Teologie din Alba Iulia și Părintele Protosinghel Calinic Drăghici, exarh în cadrul Episcopiei Severinului. Ambii părinți, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Siluan, se găsesc la Padova, timp de o lună, pentru documentare în bibliotecile Institutelor de teologie din oraș.

Ajunși la Bari, în dimineața zilei de duminică, pelerinii au participat la slujba Utreniei și a Sfintei Liturghii în noul locaș de cult al parohiei ortodoxe române «Sfânta Treime» din Bari, păstorită de PC Părinte Mihai Drigă.

După Sfânta Liturghie, grupul de credincioși a mers la bazilica San Nicola, unde s-au închinat la moaștele Sfântului Ierarh Nicolae și, împreună cu preoții slujitori, au cântat acatistul Sfântului.

Slavă Bunului Dumnezeu pentru toate!

Pr. Gheorghe Verzea

 

 

Mai multe fotografii găsiți aici