“Mergând, învăţaţi toate neamurile, botezându-le în numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh.”

Episcopia Ortodoxă Română a Italiei

Centrul de Pelerinaje Sfinții Apostoli Petru și Pavel

Pelerini din parohia Verona 1 la Bari

 

Sâmbăta, 7 mai, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Siluan, un grup de pelerini din Parohia "Sfântul Proroc Ilie și Sfântul Ierarh Zenon" din Verona, in frunte cu părintele paroh Gabor Codrea, au mers în pelerinaj la Bari.

În timpul scurt avut la dispoziție, am participat la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în noul Centru Pastoral al parohiei din Bari, după care părintele protopop Mihai Drigă ne-a condus în procesiune la Bazilica Sfântul Nicolae, unde am avut marea bucurie de săvârși Acatistul Sfântului Nicolae pe Altarul sub care sălășluiesc moaștele Sfântului.

După aceea, am vizitat Castelul Normanzilor, muzeul Bazilicii San Nicola și împrejurimile acestora. Am fost impresionați de evlavia credincioșilor prezenți la mormântul Sfântului. Bucuria că am putut ajunge la Sfântul Nicolae a fost imensă.

Pentru aceasta aducem mulțumiri doamnei Aurelia Dringo de la Centrul de Pelerinaje "Sfinții Apostoli Petru si Pavel" al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, părintelui protopop Mihai Drigă, care ne-a întâmpinat cu mare dragoste, ne-a însoțit și ne-a împărtășit atâtea merinde duhovnicești, multe cu referire la Sfântul Ierarh Nicolae, și, nu în ultimul rând, doamnei Ionelia Pământ, care se ocupă la nivel parohial și protopopial de organizarea pelerinajelor.

A consemnat: Antonio Ciochină

 

 

Mai multe fotografii găsiți aici