“Mergând, învăţaţi toate neamurile, botezându-le în numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh.”

Episcopia Ortodoxă Română a Italiei

Centrul de Pelerinaje Sfinții Apostoli Petru și Pavel

Pelerini în Grecia

Parohia  Camposampiero

 

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părintele nostru Episcop Siluan, în perioada 30 mai - 4 iunie, un grup de 40 de pelerini am plecat pe urmele sfinților ale căror nume sunt legate de frumoasa și însorita Grecie. Am călcat fizic, cu piciorul, prin locurile în care sfinții s-au rugat și s-au nevoit, din dorința de găsi forța pentru a-i urma și pe calea desăvârșirii spirituale. Ne-am închinat la moaștele Sf. M. Mc. Dimitrie Îzvorâtorul de Mir, ale Sf. Ierarh Grigorie Palama, Sf. Arsenie Capadocianul, Sf. Efrem Sirul, Sf. Sf. Mc. Haralambie, Sf.M.Mc. Pantelimon, ale Sf. Apostol Andrei, Sf. Ioan Rusul, Sf. Ierarh Partenie, Sf. Ierarh Nectarie, Sf. Efrem cel Nou și ale altor sfinți pe care, pe mulți dintre ei, i-am descoperit acolo, la ei acasă.

Am participat la Sfânta Liturghie în Biserica Sf. Ierarh Spiridon din Insula Corfu, toți pelerinii împărtășindu-se cu Trupul și Sângele Mântuitorului. Am vizitat printre altele: Complexul de Mănăstiri Meteora, Mănăstirea Megaspileo (Marea Peșteră), Mănăstirea Surotti; în Tesalonic am vizitat, pe lângă Biserica Sf. M. Mc. Dimitrie, Biserica Mitropolitană și Catedrala Sf. Sofia.

Multe și de neuitat sunt locurile pe care pașii ne-au purtat, călăuziți fiind de doamna preoteasă Carmen Voicescu, a cărei prezență a făcut ca timpul petrecut sa fie o călătorie binecuvântată de prezența sfinților, de miresmele lor, de comuniunea cu ei prin acatistele pe care le-am citit și prin dragostea cea întru Hristos.

Preot Neculai Postolache

 

 

Mai multe fotografii găsiți aici