“Mergând, învăţaţi toate neamurile, botezându-le în numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh.”

Episcopia Ortodoxă Română a Italiei

Centrul de Pelerinaje Sfinții Apostoli Petru și Pavel

Cu ajutorul Bunului Dumnezeu și cu binecuvântarea PS Siluan, în perioada 22-29 Mai, împreună cu un grup de 32 de pelerini ale parohiilor Alcamo, Canicatti, Messina, Palermo, Ragusa și Siracusa din protopopiatul Sicilia am avut bucuria de a merge în pelerinaj în Țara Sfântă, pământul în care Domnul nostru Iisus Hristos l-a ales să propovăduiască și să Se jertfească pentru sufletele noastre.

Mulțumită Părintelui Roman, ghidul nostru de la locurile sfinte, am parcurs un traseu ce  a reconstruit viața Mântuitorului de la Naștere și până la Înălțare. Am mers pe urmele Lui, ne-am închinat, ne-am rugat în locurile pe unde a trecut El și chiar I-am simțit prezența vie în mijlocul nostru. Pentru că nimeni din cei care ajung acolo și se roagă Lui cu tot sufletul nu pleacă de acolo fără să simtă bucuria sfântă.

Unul din momentele înălțătoare a fost Sfânta Liturghie la Mormântul Sfânt din noaptea de Sâmbătă spre Duminică, la care au slujit Pr. Prot. Nicolae Chilcos, Pr. Martinian Epure și Pr. Petru Tărăboi alături de un numeros sobor de preoți, în frunte cu 2 Episcopi. La finalul Sfintei Liturghii ne-am împărtășit cu Trupul și Sângele Domnului. De asemenea, ne-am rugat și la biserica românescă de la Așezământul Românesc din Ierihon, unde am avut bucuria de a sluji Sfânta Liturghie.

Pentru unii dintre noi e o bucurie pe care am trait-o, poate, o singură dată în viață.

Multumim Domnului că ne-a învrednicit să vedem cu ochii trupului Ierusalimul cel pământesc si Il rugăm să ne învredincească să vedem și Ierusalimul cel de Sus în care dăinuiește slava și viața cea veșnică.

Mulțumim pe această cale ghidului nostru, Părintele Roman, sectorului de pelerinaje al Episcopiei noastre și dnei Aurelia Dringă, care a coordonat acest pelerinaj de suflet. Mulțumim de asemenea PC. Pr. Prot. Nicolae Chilcos pentru ideea acestui pelerinaj, cât și Pr. Petru Tărăboi, responsabil de organizare.

Rugăm pe Domnul să binecuvânteze să mai avem și alte ocazii de a merge în Țara Sfântă.

 

 

A consemnat preoteasa Gabriela Tărăboi