"Io vi do un nuovo comandamento: che vi amiate gli uni gli altri. Come io vi ho amati, anche voi amatevi gli uni gli altri." (Giovanni 13, 34)

Icoana Maicii Domnului Prodromița prăznuită la Sediul Eparhial de la Roma

Cu ajutorul Domnului și cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Siluan, al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, vineri, 12 iulie 2019, la prăznuirea Icoanei Maicii Domnului Prodromița și a Cuviosului Paisie Aghioritul, Preasfințitul Părinte Arhiereu-vicar Atanasie de Bogdania a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie, alături de un sobor de preoți și diaconi, în Paraclisul „Adormirea Maicii Domnului” din incinta Centrului Eparhial de la Roma, împodobit cu o copie aniversară a Icoanei Maicii Domnului Prodromița, dăruită de către Schitul athonit Prodromul la împlinirea a 150 de ani de la minunea petrecută cu icoana originală.

Înainte de Dumnezeiasca Liturghie, Preasfințitul Părinte Atanasie a binecuvântat ca paraclisier pe domnul Neculai Afloarei, pentru Parohia „Intrarea Maicii Domnului în Biserică” – Roma VII. De asemenea, Preasfinția Sa a hirotesit întru citeț și ipodiacon pe tânărul teolog Marian Găină.

La momentul rânduit din timpul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Atanasie a săvârșit hirotonia întru diacon a ipodiaconului Marian Găină, pe seama Parohiei „Sfântul Ioan Botezătorul” din Olbia, Protopopiatul Lazio II.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Arhiereu-vicar a adresat noului slujitor al Altarului lui Hristos un îndemn pentru a purta de grijă păstoriților pe care Domnul îi va rândui, pe calea cea mai de preț pe care omul trebuie să și-o asume, mântuirea sufletelor spre dobândirea Împărăției celei nestricăcioase a lui Dumnezeu. Preotul trebuie să lucreze în Parohie pe toate palierele la care este chemat, pe partea socială, pe cea catehetică, pe cea misionară, luptându-se ca toate oile ce-i sunt încredințate să-și găsească loc în comunitatea parohială, pridvor al descoperirii tainelor celor duhovnicești. De asemenea, Preasfințitul Atanasie a amintit și de marea binecuvântare revărsată peste Paraclisul „Adormirea Maicii Domnului” de la Roma, de a primi din partea Schitului Prodromul din Athos o copie aniversară a Icoanei Maicii Domnului Prodromița, pe care Biserica noastră o prăznuiește astăzi în mod solemn.

Toți cei prezenți s-au bucurat la final de o agapă frățească.

Slavă lui Dumnezeu pentru toate!

 

 

Portalul EORI

Ricerca

{{#image}}
{{/image}}
{{text}} {{subtext}}

5X1000

 

 
 

Calendario ortodosso

 

Apostolia

Reportage EORI

 
 

Buona parola

Numero di visitatori

2886804