"Io vi do un nuovo comandamento: che vi amiate gli uni gli altri. Come io vi ho amati, anche voi amatevi gli uni gli altri." (Giovanni 13, 34)

Zile de vacanță petrecute în biserică | Rugăciunea inimii descoperită prin „arta metaniei”

 

 

Cu ajutorul Domnului și cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Siluan, al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, în această zi minunată, 7 august 2019, noi, copii și tineri din Episcopia Ortodoxă Română a Italiei, din zona Lazio, am avut posibilitatea de a petrece un moment deosebit descoperind „Arta metaniei”, aflând istoria ei și realizând cu propriile noastre mâini bobul de metanie.

Prin acest frumos atelier, noi am putut crea o conexiune între metanie și rugăciunea inimii, mod prin care omul Îl caută pe Dumnezeu în inima sa și încearcă să găsească Harul și milostivirea Lui.

Am aflat cum și de ce monahii, de peste 1600 de ani, au fost inspirați și se puteau concentra, cu ajutorul metaniei, spre a rosti aceasta rugăciune simplă, dar mult mai profundă decât pare. Astăzi, am încercat și noi, prin folosirea metaniei și prin rostirea rugăciunii „Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-ne pe noi”, să pătrundem înlăuntrul nostru pentru a descoperi lucrarea Harului dumnezeiesc.

În afara acestor minunate clipe, s-au alăturat altele în care am putut să ne jucăm împreună și să relaționăm unul cu altul prin jocuri, momente de relaxare și, mai ales, prin rugăciune; fiecare dintre noi a avut posibilitatea să vorbească cu Dumnezeu în fata Altarului și a icoanelor Schimbării la Față a Domnului nostru Iisus Hristos, a Sf. Cuv. Teodora de la Sihla și a Sf. Cuv. Pafnutie – Pârvu Zugravul.

Aceasta a fost cea de a șasea întâlnire pe care am avut-o la Centrul Eparhial de la Roma, cu ajutorul Domnului nostru, o a șasea zi prin care noi, tinerii și copii prezenți, am avut posibilitatea de a petrece împreună: cu noi și cu Dumnezeu.

A consemnat: Teodora Sargu

 

 

Ricerca

{{#image}}
{{/image}}
{{text}} {{subtext}}

5X1000

 

 
 

Calendario ortodosso

 

Apostolia

Reportage EORI

 
 

Buona parola

Numero di visitatori

2801235