"Io vi do un nuovo comandamento: che vi amiate gli uni gli altri. Come io vi ho amati, anche voi amatevi gli uni gli altri." (Giovanni 13, 34)

Satul românesc descoperit copiilor și tinerilor din zona Lazio

 

 

Cu ajutorul Domnului și cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Siluan, al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, joi, 22 august 2019, a fost o nouă zi pe care tinerii și copiii de la Roma au petrecut-o în biserică, tema acestei zile fiind „Satul românesc”.

După rugăciunea de dimineață, cu ajutorul cântecului și al jocului popular, copiii și tinerii au început călătoria prin satele românești. Astfel au  descoperit, de-a lungul zilei, care sunt piesele ce compun costumul popular din diferite zone ale țării, care sunt pașii de dans ai sârbei, ai horei și ai ciobănelului. Au văzut cât de frumos trăia omul de la țară, care din leagăn până la mormânt, în toate momentele vieții, îl chema și îl avea alături pe Dumnezeu.

Tinerii au învățat ce înseamnă „un bucluc”, „hodină”, și care e diferența dintre „cofiță” și „covată”. Au văzut ce jocuri și ce activități aveau tinerii de altă dată, cum își petreceau timpul liber și care erau îndeletnicirile lor. Au citit fragmente din „Amintiri din copilărie”, iar la finalul călătoriei au descoperit viața unui țăran ajuns Sfânt, Sfântul Gheorghe Pelerinul, sărbătorit sâmbăta trecută, dar și a Sfântului Ioan Iacob Hozevitul, un alt Sfânt născut în minunatul sat românesc.

Slavă lui Dumnezeu pentru toate!

A consemnat: Preoteasa Ionela Ivan

 

 

 

Portalul EORI

Ricerca

{{#image}}
{{/image}}
{{text}} {{subtext}}

5X1000

 

 
 

Calendario ortodosso

 

Apostolia

Reportage EORI

 
 

Buona parola

Numero di visitatori

2985482