"Io vi do un nuovo comandamento: che vi amiate gli uni gli altri. Come io vi ho amati, anche voi amatevi gli uni gli altri." (Giovanni 13, 34)

La 3 ani de la cutremurul de la Amatrice, Episcopia Ortodoxă Română a Italiei este în gând de rugăciune pentru cele peste 300 de victime

La trei ani de la cumplitul cutremur din 24 august 2016, din localitățile istorice Amatrice, Accumuli si împrejurimi, care a zguduit centrul Italiei, Episcopia Ortodoxă Română a Italiei rămâne alături de toți românii care și-au pierdut pe cei dragi sub dărâmături, în număr de 11 conaționali, dar în același timp, rămâne solidară cu toți cei adormiți, 299 de persoane, dintre care majoritatea italieni.

Numărul atât de mare de victime se datorează și faptului că în acele zile trebuia să aibă loc "Festa dell'Amatriciana", o sărbătoare în care se aducea omagiu pastei Amatriciana, fiind locul în care s-a creat rețeta respectivă. Însă, în noaptea de 24 august, la orele 03:36, s-a produs un cutremur de 6 grade pe scara Richter, care a ras la sol tot orașul Amatrice.

Alături de echipajele de salvare, Episcopia Ortodoxă Română a Italiei, s-a implicat constant, fiind alături de românii care își căutau rudele sub dărâmături, dar și alături de cei care lucrau sau locuiau în Amatrice și împrejurimi și care au rămas fără cele necesare traiului, oferind ajutor atât material, dar mai ales spiritual, alături de cei din spitale și rugându-se pentru cei adormiți.

Tot atunci, parohia din Rieti a fost greu încercată, deoarece locașul de cult în care își desfășura activitatea, a trebuit să fie închis datorită gravelor fisuri care au apărut în urma cutremurului. În situația parohiei din Rieti s-au aflat și parohiile din Macerata și L’Aquila, care au trebuit să părăsească locașurile de cult grav afectate de cutremur.

În amintirea celor întâmplate în ziua de 24 August 2016 și pentru pomenirea celor treceți la Domnul în urma cutremurului, duminică 25 august, la parohia din Rieti, după Sfânta Liturghie, se va săvârși un parastas pentru cei adormiți

Veșnică lor pomenire!

Portalul EORI

Ricerca

{{#image}}
{{/image}}
{{text}} {{subtext}}

5X1000

 

 
 

Calendario ortodosso

 

Apostolia

Reportage EORI

 
 

Buona parola

Numero di visitatori

2985546