"Io vi do un nuovo comandamento: che vi amiate gli uni gli altri. Come io vi ho amati, anche voi amatevi gli uni gli altri." (Giovanni 13, 34)

Mare bucurie pentru comunitatea ortodoxă românească „Sfântul Ierarh Varlaam al Moldovei” din Alessandria

Cu ajutorul Domnului și cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Siluan, al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, duminică, 1 septembrie 2019, Preasfințitul Părinte Arhiereu-vicar Atanasie de Bogdania a dăruit o zi memorabilă comunității românești din Parohia „Sfântul Ierarh Varlaam al Moldovei” din Alessandria, săvârșind Dumnezeiasca Liturghie cu prilejul hramului acesteia, în cadrul căreia a binecuvântat noul iconostas al Parohiei, iar la finalul evenimentului liturgic a instalat noul preot paroh al comunității.

În cuvântul de învățătură rostit cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Atanasie a vorbit despre iertare ca poartă de intrare în Împărăția lui Dumnezeu. „Cel care iartă se face pricină de îndreptare și celui ce nu iartă, căci iubirea și bunătatea sunt virtuți care îi schimbă și pe cei mai învârtoșați”. „Măsura viețuirii în Hristos și în Biserică este dată de iertarea pe care o dăruim, din inimă, celui de lângă noi”, a mai completat Preasfinția Sa.

În cadrul Dumnezeieștii Liturghii, Preasfințitul Părinte Atanasie a rostit și mai multe cereri de mulțumire lui Dumnezeu, marcând astfel începutul noului an bisericesc.

La momentul cuvenit, noua „fereastră către cer”, iconostasul Parohiei, a fost sfințită de către Preasfințitul Atanasie de Bogdania, ierarhul precizând cu această ocazie că menirea catapetesmei nu este de a despărți naosul de altar, ci dimpotrivă, de a-l uni pe fiecare credincios cu cerul, cu Împărăția lui Dumnezeu, pe care sfinții reprezentați în iconostas au dobândit-o. Iconostasul este și invitație la rugăciune, prilej de a ne debarasa de grijile lumii și de a ne revizui adevăratele priorități ce primesc, în Biserică, conotație veșnică.

Un moment emoționant pentru întreaga comunitate a fost reprezentat de ceremonia de instalare a noului preot paroh al Parohiei „Sfântul Ierarh Varlaam al Moldovei”, în persoana Preacucernicului Părinte Vasile Cican. În primul rând, Preasfințitul Părinte Atanasie i-a mulțumit într-un mod concret celui care a păstorit până astăzi pe credincioșii români din Alessandria, oferindu-i Preacucernicului Părinte Mihai Oancea rangul de iconom-stavrofor, drept răsplată pentru bogata activitate pastoral-misionară și socială desfășurată în cuprinsul parohiei. De asemenea, Preasfinția Sa l-a îndemnat pe noul preot paroh să-și asume cu multă râvnă și responsabilitate noua misiune încredințată, amintindu-i că preia o „ștafetă” foarte consistentă din mâna Preacucernicului Părinte Mihai Oancea, pe care trebuie să o lucreze spre a înmulți talanții primiți. Ierarhul nu i-a uitat nici pe membrii Consiliului și Comitetului Parohial, cărora le-a înmânat o gramată de mulțumire pentru tot sprijinul acordat Părintelui Mihai Oancea spre a împlini lucrarea sa pastoral-misionară.

La finalul slujbei s-a dat citire și Cuvântului Pastoral al Preasfințitului Părinte Episcop Siluan, al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, cu prilejul începutului noului an bisericesc.

Toți cei prezenți au participat apoi la o agapă frățească pregătită cu multă râvnă de către credincioșii parohiei.

Slavă lui Dumnezeu pentru toate!

 

 

 

Portalul EORI

Ricerca

{{#image}}
{{/image}}
{{text}} {{subtext}}

5X1000

 

 
 

Calendario ortodosso

 

Apostolia

Reportage EORI

 
 

Buona parola

Numero di visitatori

2990768