"Io vi do un nuovo comandamento: che vi amiate gli uni gli altri. Come io vi ho amati, anche voi amatevi gli uni gli altri." (Giovanni 13, 34)

Prima Taină a Sfântului Maslu săvârșită în noua biserică de zid a Parohiei „Sfânta Muceniță Lucia” din Venezia

 

Cu ajutorul Domnului și cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Siluan, al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, vineri, 6 septembrie 2019, în noua biserică de zid a Parohiei „Sfânta Muceniță Lucia” – Venezia I, Preasfințitul Părinte Arhiereu-vicar Atanasie de Bogdania a săvârșit prima Taină a Sfântului Maslu în noul locaș de cult, alături de Preacucernicul Părinte Avram Matei, Protoiereu al Protopopiatului Triveneto I și paroh al comunității gazdă, și de toți preoții din Protopopiat.

În cuvântul de învățătură, ierarhul a vorbit despre Biserică, ca oază de tămăduire trupească și, mai ales, sufletească, cel care primește darurile Duhului Sfânt și conlucrează cu acestea descoperă o nouă perspectivă, un nou orizont, care oferă mult mai mult decât orice ar putea dărui lumea în care trăim. „În Biserică Îl descoperim pe Hristos Domnul, cel răstignit și înviat pentru păcatele noastre și pentru a noastră mântuire, jertfa Sa fiind invitația pe care ne-o lansează în fiecare Dumnezeiască Liturghie, în fiecare slujbă a Bisericii, în fiecare chemare spre a participa la viața Bisericii, El așteptând necontenit răspunsul nostru la această dragoste nemărginită a Sa pentru noi toți”, a precizat Preasfinția Sa.

După Taina Sfântului Maslu, Preasfințitul Părinte Atanasie a avut o întâlnire cu toți clericii din Protopopiatul Triveneto I, în cadrul căreia s-au abordat mai multe realități ale activității pastoral-misionare și sociale ale comunităților ortodoxe românești și basarabene ce își duc traiul pe aceste meleaguri italiene. Preasfinția Sa le-a dăruit, în același timp, și un cuvânt de încurajare spre a continua și prospera jertfa lor, în multe situații, deosebit de împovărătoare, cu nădejde că Domnul va dărui fiecăruia pe măsura lucrului, principiul misiunii preoțești clădindu-se pe acela că „pe toate trebuie să le facem ca pentru Domnul și pentru mântuirea credincioșilor”.

De asemenea, Preasfințitul Părinte Atanasie a felicitat comunitatea gazdă și pe părintele paroh Avram Matei pentru rodnica lucrare desfășurată în Parohia „Sfânta Muceniță Lucia” din Venezia, mulțumindu-i în mod special și pentru grija pe care o poartă credincioșilor basarabeni din nordul Italiei. La rândul său, Preacucernicul Părinte Protopop Avram Matei a mulțumit Preasfinției Sale, pentru marea bucurie pricinuită în această seară duhovnicească, și tuturor clericilor și credincioșilor care s-au alăturat și au înmulțit bucuria acestei zile.

Slavă lui Dumnezeu pentru toate!

 

 

Portalul EORI

Ricerca

{{#image}}
{{/image}}
{{text}} {{subtext}}

5X1000

 

 
 

Calendario ortodosso

 

Apostolia

Reportage EORI

 
 

Buona parola

Numero di visitatori

2985480