"Io vi do un nuovo comandamento: che vi amiate gli uni gli altri. Come io vi ho amati, anche voi amatevi gli uni gli altri." (Giovanni 13, 34)

Liturghie arhierească la hramul Parohiei „Sfinții Zaharia și Elisabeta” din Monfalcone

Cu ajutorul Domnului și cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Siluan, în dimineața zilei de sâmbătă, 7 septembrie 2019, credincioșii ortodocși din Monfalcone au avut bucuria și darul de a avea în mijlocul comunității un sobor impresionant de doisprezece preoți, care l-au întâmpinat cu mare bucurie pe Preasfințitul Părinte Arhiereu-vicar Atanasie de Bogdania, cel care a dăruit comunității cea mai frumoasă surpriză de fi prezent și de a liturghisi pentru prima dată în această parohie.

Prezența Preasfinției Sale a fost pentru noi o mângâiere și o încurajare de a rămâne pe Calea cea adevărată, deoarece la finalul Dumnezeieștii Liturghii a fost anunțat transferul, în calitate de preot paroh la Udine, al părintelui Victor Budeanu, în locul lui fiind numit preot paroh la Monfalcone, PC Părinte Sergiu Calmiș. Anunțul a creat emoții firești de tristețe, dar care au prins speranțe în cuvântul de încurajare, rostit cu atâta pace și liniște de către ierarhul nostru, Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania.

Sărbătoarea a continuat cu agapa frățească, unde credincioșii parohiei au dat dovadă de bună organizare și, mai ales, de unitate în a face lucruri frumoase împreună.

Aducem mulțumiri, Preasfințitului Atanasie, fraților preoți, cât și credincioșilor, pentru că în al VIII-lea an de la înființarea parohiei din Monfalcone toate s-au petrecut atât de înălțător și ziditor de suflet, întru cinstea Sfinților Zaharia și Elisabeta, părinții Înaintemergătorului Ioan, dar și spre slava Preasfintei Treimi.

A consemnat Pr. Victor Budeanu

 

Portalul EORI

Ricerca

{{#image}}
{{/image}}
{{text}} {{subtext}}

5X1000

 

 
 

Calendario ortodosso

 

Apostolia

Reportage EORI

 
 

Buona parola

Numero di visitatori

2990733