"Io vi do un nuovo comandamento: che vi amiate gli uni gli altri. Come io vi ho amati, anche voi amatevi gli uni gli altri." (Giovanni 13, 34)

Sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului – hramul Parohiei Roma II

 Prăznuirea a început  de sâmbătă, 7 septembrie, când dimineața s-a slujit Dumnezeiasca Liturghie a ”Înainteaprăznuirii Nașterii Maicii Domnului” iar seara slujba Vecerniei Mari cu Litie, în sobor de preoți. Cu toți am luat aminte cât de adânc este  cuprinsul acestei zile, încât pe drept tâlcuitorul bucuriilor creştine, a putut să spună că: „Astăzi începe darul a rodi, arătând lumii pe Maica lui Dumnezeu, prin care cele pământeşti cu cele cereşti se împreună, spre mântuirea sufletelor noastre” (Stihira Vecerniei). Duminică, în ziua praznicului, credincioși ai parohiei și nu numai, s-au adunat în duh de rugăciune, la Sfânta și dumnezeiasca Liturghie, pentru a aduce un prinos de mulțumire și de cinstire Maicii Domnului, fiecare mărturisind că ea este ocrotitoarea tuturor creștinilor. La final am participat cu toții la tradiționala agapă frățească. „Nimeni nu este în viaţa aceasta ca Fecioara Maria. Cercetează omule cu cugetul toată zidirea şi vezi dacă este ceva asemenea sau mai mult decât sfinţenia Fecioarei de Dumnezeu Născătoare. Străbate pământul, priveşte marea împrejur, cutreieră văzduhul, pătrunde cu mintea cerurile. Aminteşte-ţi toate puterile nevăzute şi vezi dacă există o altă minune la fel cu aceasta în toată firea” (Cuvânt despre Fecioara Maria).

Să alergăm totdeauna la Maica Domnului, cu credinţă tare şi rugăciuni fierbinţi spre a-i cere ajutorul şi ocrotirea, ca una ce este tuturor creştinilor „acoperământare şi păzitoare, liman şi zid, scară şi turn” al mântuirii noastre şi să zicem: „Bucură-te cea plină de dar, Domnul este cu tine”.

 

Portalul EORI

Ricerca

{{#image}}
{{/image}}
{{text}} {{subtext}}

5X1000

 

 
 

Calendario ortodosso

 

Apostolia

Reportage EORI

 
 

Buona parola

Numero di visitatori

2990689