"Io vi do un nuovo comandamento: che vi amiate gli uni gli altri. Come io vi ho amati, anche voi amatevi gli uni gli altri." (Giovanni 13, 34)

Târnosirea Sfântului Altar și binecuvântarea noului iconostas al Parohiei „Sfântul Ierarh Teotim al Tomisului” din Giaveno

Cu ajutorul Domnului și cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Siluan, al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, sâmbătă, 28 septembrie 2019, comunitatea ortodoxă românească din Giaveno, ocrotită de către Sfântul Ierarh Teotim al Tomisului, a primit darul unei zile deosebite, Preasfințitul Părinte Arhiereu-Vicar Atanasie de Bogdania săvârșind târnosirea Sfântului Altar și sfințirea noului iconostas al bisericii parohiale, alături de un sobor de preoți și diaconi din zona Piemonte.

„Sfântul Altar, Sfânta Sfintelor, este locul în care se petrece cel mai minunat lucru de pe acest pământ, căci Mântuitorul nostru Iisus Hristos Se jertfește în fiecare Liturghie și ni se aduce nouă ca Hrană a Vieții și ca Izvor al mântuirii sufletelor noastre”, a precizat Preasfințitul Părinte Atanasie în cuvântul de învățătură. „Fiecare iconostas care înfrumusețează lăcașul de cult nu are rolul de a despărți, ci are tocmai menirea de a-l purta pe credincios și mai profund în Sfânta Sfintelor, acolo unde Sfinții pictați pe catapeteasmă și-au găsit bucuria și adevărata alinare”.

Preasfinția Sa a completat că  este o mare realizare ca, în această lume atât de secularizată și despărțită de Domnul, comunitățile românești din Italia să se adune laolaltă și să construiască aceste oaze de viețuire ortodoxă, în care nu mai simțim greutatea distanței de țara natală, ci ne descoperim aici chemarea noastră, a creștinilor, de a-L cunoaște pe Dumnezeu. De aceea, Sfântul Altar, sfințit astăzi, nu mai aparține lumii acesteia, ci este închinat Domnului, este pecetluit cu sângele martirilor și împodobit cu cele mai alese podoabe, spre a primi, în fiecare Liturghie, Harul Duhului Sfânt și binecuvântarea Domnului, ca o invitație îndreptată spre fiecare dintre noi.

Cu același prilej, Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania a sfințit și Centrul social care funcționează în incinta Parohiei, acesta fiind gestionat de către Preacucernicul Părinte Livius Todirașcu, responsabil și cu activitățile sociale la nivelul Protopopiatului Piemonte III. Centrul este dedicat persoanelor aflate în nevoi, spre a le oferi asistență socială și sprijin în depășirea situațiilor critice.

Pentru bogata activitate pastoral-misionară și socială desfășurată în mijlocul credincioșilor, Preasfințitul Părinte Atanasie l-a hirotesit pe Preacucernicul Părinte Paroh Livius Todirașcu întru iconom-stavrofor, iar Consiliului și Comitetului Parohial i-a înmânat o gramată de mulțumire.

Evenimentul s-a încheiat cu un cuvânt de mulțumire din partea Părintelui Livius Todirașcu, îndreptat către Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania, pentru marea binecuvântare revărsată prin lucrul mâinilor Preasfinției sale, către autoritățile locale românești și italiene prezente și către toți cei care s-au alăturat acestei mari sărbători a comunității românești din Giaveno.

Slavă lui Dumnezeu pentru toate!

 

 

 

Portalul EORI

Ricerca

{{#image}}
{{/image}}
{{text}} {{subtext}}

5X1000

 

 
 

Calendario ortodosso

 

Apostolia

Reportage EORI

 
 

Buona parola

Numero di visitatori

2850045