"Io vi do un nuovo comandamento: che vi amiate gli uni gli altri. Come io vi ho amati, anche voi amatevi gli uni gli altri." (Giovanni 13, 34)

Taina Sfântului Maslu la Parohia Sf. Cruce din Torino

 Cu ajutorul Bunului Dumnezeu și cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, vineri 1 Noiembrie s-a săvârșit Taina Sf. Maslu în biserica parohiei Sf. Cruce din Torino.
Am fost binecuvântați ca si de această dată să ne putem ruga alături de părinții slujitori din protopopiatele Piemonte I și III.
Credincioșii au venit să ceară îndurare de la Dumnezeu pentru ei înșiși cât și pentru toți cei bolnavi sufletește și trupește.

La sfârșitul slujbei, părintele Paul Porcescu de la parohia Sf. Ioan de la Râșca și Secu din Settimo Torinese, a ținut un cuvânt de învățătură duhovnicesc. Printre altele a evidențiat faptul  că pentru a primi cuvânt de folos de la părintele nostru duhovnicesc trebuie în primul rând să dorim lucrul acesta cu gândul sincer că il vom primi și îl vom împlini chiar daca va fi greu să facem aceasta. Numai așa, Bunul Dumnezeu va pune în gura preotului învățătura de folos potrivită pentru fiecare dintre noi. Iar referitor la Taina Sfântului Maslu - ca înțeles și semnificații, este explicată in cuprinsul celor 7 Pericope Evanghelice, care prin înțeleapta lor alegere prezintă Lucrarea Lui Dumnezeu de identificare, de îngrijire, de vindecare a tuturor celor care sunt bolnavi sufletește și trupește.


La final, părintele Gabriel Burcescu a mulțumit părinților slujitori cât și credincioșilor prezenți de față.

Slava Lui Dumnezeu pentru toate !

 

 

Portalul EORI

Ricerca

{{#image}}
{{/image}}
{{text}} {{subtext}}

5X1000

 

 
 

Calendario ortodosso

 

Apostolia

Reportage EORI

 
 

Buona parola

Numero di visitatori

2836307