"Io vi do un nuovo comandamento: che vi amiate gli uni gli altri. Come io vi ho amati, anche voi amatevi gli uni gli altri." (Giovanni 13, 34)

Protopopiatul Lazio II - atelier dedicat cultivării atenţiei

Marţi 5 noiembrie, Parohia Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica din Viterbo, în cadrul seriei de conferinţe din Săptămâna Misiunii din protopoiatele  din Lazio şi Campania, a găzduit atelierul dedicat cultivării atenţiei, împărtăşit magistral preoţilor din Protopopiatul Lazio II, de părintele arhidiacon Adrian Sorin Mihalache.

Participanţii la acest atelier au primit informaţii importante cu privire la deficitul de atenţie personal şi colectiv, cauzele care provoacă această pierderea a atenţiei dar mai ales mijloace de îndreptare pentru redobândirea ei.

Ca noutate foarte bine primită a fost implicarea directă şi personală a părinţilor participanţi care au putut să-şi testeze capacitatea de a fii atenţi, prin intermediul a unor tehnici simple dar foarte utile de introspecţie.

Cu siguranţă Biserica posedă un tezaur de răspunsuri şi soluţii la toate problemele cu care socitetatea în general şi noi personal ne confruntăm în aceste timpuri, însă este nevoie de profesori ca părintele Adrian Sorin Mihalache să retrezească în noi conştiinţa de fii şi moştenitori ai Sfinţilor care prin viaţă curată şi înţelepţită de Dumnezeu ne-au agonisit acest tezaur.

Tezaur pe care ştiinţa în toate formele ei abia cum îl descoperă, şi nu face altceva decît să confirme ceea ce în Evanghelie şi Sfânta Tradiţie a Bisericii Ortodoxe, a fost încă de la Facere.

Nădăjduim ca prin ceea ce am învăţat la acest atelier, să putem să transmitem mai departe credincioşilor din parohiile noastre un suflu nou si entuziast întemeiat pe redobândirea atenţiei cu privire la cele duhovniceşi cât şi la cele de fiecare zi.

a consemnat pr. Bobiţa Vasile Ştefan

 

 

Portalul EORI

Ricerca

{{#image}}
{{/image}}
{{text}} {{subtext}}

5X1000

 

 
 

Calendario ortodosso

 

Apostolia

Reportage EORI

 
 

Buona parola

Numero di visitatori

2851530