"Io vi do un nuovo comandamento: che vi amiate gli uni gli altri. Come io vi ho amati, anche voi amatevi gli uni gli altri." (Giovanni 13, 34)

Taina Sfântului Maslu și conferința ”Sfințirea vieții prin lectură rugăciune și participarea la viața Bisericii” susținută de Pr Liviu Barbu credincioșilor din parohia Carignano

Marți 5 noiembrie 2019, Cu ajutorul Bunului Dumnezeu și cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, s-a săvârșit Taina Sfântului Maslu, care a strâns la un loc pe cei care își pun mereu nădejdea în iubirea Mântuitorului Iisus Hristos și în grija Maicii Domnului ce-a pururea rugătoare pentru noi, în biserica parohiei "Sfântul Iosif cel Milostiv, Mitropolitul Moldovei" din Carignano, Protopopiatul Piemonte 3, păstorită de părintele Ioan Sfirnaciuc.

Am fost binecuvântați ca și cu această ocazie să ne putem ruga împreună cu părinții slujitori din Protopopiatele Piemonte 1, 2 și 3 ; cu pr Nicolae Vasilescu - Chivasso, pr Bogdan Filip - Biella, pr Nicolae Pușcașu - Fossano-Mondovi, și pr Liviu Barbu - Marea Britanie, care la sfârșitul slujbei ne-a susținut conferința intitulată "Sfințirea vieții prin lectură, rugăciune și participarea la viața Bisericii". Sfinția sa ne-a descris din mai multe puncte de vedere, plecând de la citirea din cuvântul Lui Dumnezeu și insistând asupra câtorva aspecte ale spiritualității ortodoxe până la experiențele duhovnicești ale Sfinților Părinți , importanța și folosul venirii creștinului la Sfânta Biserică, cuprinzând toate categoriile de vârstă ... copiii, adulți, și vârstnici, apoi despre folosul duhovnicesc în urma participării permanente a creștinilor la sfintele slujbe.

La sfârșit Părintele Ioan a mulțumit Părinților slujitori, Părintelui Liviu Barbu, credincioșilor parohiei cât și celor din împrejurimi, fiind prima conferință în parohia noastră.

 

Dăm slavă Domnului pentru toate!

 

 

Portalul EORI

Ricerca

{{#image}}
{{/image}}
{{text}} {{subtext}}

5X1000

 

 
 

Calendario ortodosso

 

Apostolia

Reportage EORI

 
 

Buona parola

Numero di visitatori

2851536