"Io vi do un nuovo comandamento: che vi amiate gli uni gli altri. Come io vi ho amati, anche voi amatevi gli uni gli altri." (Giovanni 13, 34)

Atelierul - Cultivarea atenției, dedicat tinerilor – Roma II

Sâmbătă, 9 noiembrie la Parohia “Nașterea Maicii Domnului”, Roma II, s-a desfășurat Atelierul - Cultivarea atenției, dedicat tinerilor, organizat de către Nepsis Roma în colaborare cu Departamentul de Misiune, susținut de arhidiaconul Sorin Mihalache, lector la Facultatea de Teologie din Iași, cu studii în matematică și fizică și doctor în filosofie. La atelier au fost prezenți 24 de tineri din Roma și din zona Lazio, cu vârsta cuprinsă între 14 și 23 de ani.

Principalele teme atinse au fost selectarea, orientarea și coerența atenției implicată în  activitățile zilnice.

Cu exemple practice, învățături ale Sfințiilor Părinți din Filocalie, jocuri de echipă și conținuturi informaționale bine structurate, părintele a explicat tinerilor cum să-și antreneze capacitatea de a se concentra pentru a obține rezultatele dorite la școală și de asemenea cum să acorde atenția potrivită în relațiile cu părinții, prietenii și Dumnezeu.

Acest atelier a încheiat „Săptămâna Misiunii" organizată de Departamentul pentru Misiune din cadrul Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei.

a consemnat Dănuț Ionuț V., organizator Nepsis Roma

 

 

Gânduri legate de atelierul “Cultivarea atenției”, într-un interviu realizat de către un tânăr de 15 ani cu 3 tineri participanți.

 

Marco: Cum te-ai simțit la atelierul de astăzi despre cultivarea atenției?

Flavio: La început am fost un pic mai timid, până să trecem de partea cu prezentările dar apoi, o dată ce părintele a început să trateze diversele argumente despre care a vorbit astăzi m-am simțit mai liniștit, mai relaxat și foarte în armonie cu grupul, dar mai ales m-am simțit foarte, foarte atras de argumentele pe care le-a tratat.

 

Marco: Cu ce scop ai venit la atelierul de azi?

Elena: Astăzi am venit cu scopul de a-mi cultiva atenția. Sinceră să fiu am învățat cum să îmi cultiv atenția și sper să fie de folos.

 

Marco: Care sunt pentru tine principalele ingrediente pentru atenție deplină?

Emanuel: Pentru a fi într-adevăr atenți trebuiesc puse la punct înainte mai multe metode. Deci, în societatea actuală este foarte ușor să ne pierdem atenția, așa cum un prim pas ar putea fi să ne readucem atenția la activitatea care o realizăm, de fiecare dată când o pierdem. Deci, oriunde ne-am duce cu gândul, să ne oprim, să ne reculegem și apoi să ne întoarcem la atenție. Prin practică, ajungem să ne menținem mai mult atenția la activitatea pe care o realizăm și, de fapt, asta cred că e punctul cel mai important. După care, cum am învățat la atelier, un aspect foarte important din atenție e să avem orientare în teren, adică să fim capabili să orientăm atenția unde noi ne dorim și nouă unde suntem atrași și, în același timp, să putem să mutăm atenția în mai multe locuri, diferite și, eventual, să ne reîntoarcem la activitatea care am lăsat-o înainte.

a intervievat Marco Lungu, organizator Nepsis Roma

 

Portalul EORI

Ricerca

{{#image}}
{{/image}}
{{text}} {{subtext}}

5X1000

 

 
 

Calendario ortodosso

 

Apostolia

Reportage EORI

 
 

Buona parola

Numero di visitatori

2883011