"Io vi do un nuovo comandamento: che vi amiate gli uni gli altri. Come io vi ho amati, anche voi amatevi gli uni gli altri." (Giovanni 13, 34)

PS Atanasie de Bogdania a săvârșit slujba Vecerniei la Basilica „San Vitale” din Ravenna

Construită de Justinian cel Mare după modelul Sfintei Sofia de la Constantinopol, în 547, Biserica San Vitale e cea mai renumită biserică bizantină  din lumea occidentală. Mozaicurile sale nealterate, de aproape 1500 de ani, vorbesc și azi despre frumusețea unică a Ortodoxiei.
Cerul și pământul se întâlnesc pentru a sluji împreună  Sfântă Liturghie avându-l în centru pe Mântuitorul Hristos. Împărații pământești Justinian și Teodora,  înconjurați de poporul dreptcredincios, aduc ofrandele lor cele mai prețioase. Pâinea și vinul în mâinile lor sunt mai de preț decât aurul și argintul, devenind Trupul și Sângele Domnului în Dumnezeiasca Liturghie. Împreună  cu împărații slujesc și Abel cu Melchisedec, Avraam și Moise,  arătându-ne că rugăciunea ne face pe toți contemporani și fii ai veșniciei.
În acest context, sâmbătă, 16 noiembrie 2019, cu binecuvântarea Preasfințitului Părintelui Episcop Siluan, al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, cu un sobor de 13 preoți și trei diaconi, avându-l, spre marea noastră bucurie,  în mijlocul nostru pe Preasfințitul Părinte Arhiereu-vicar Atanasie de Bogdania, s-a săvârșit slujba Vecerniei, la care au participat atât  credincioși din Ravenna, cât și din celelalte parohii ale Protopopiatului Emilia-Romagna II, alături și de câțiva credincioși de la Parohia din Imola. 
Un gând de recunoștință se îndreaptă către arhiepiscopul romano-catolic Lorenzo Ghizzoni, al Ravennei,  care a fost în mijlocul nostru, oferindu-ne această bucurie de a săvârși Vecernia în Basilica „San Vitale”.
Slavă lui Dumnezeu pentru toate!
(A consemnat Pr. Dan Gavril Vesea, Ravenna I)
 

 

 

Portalul EORI

Ricerca

{{#image}}
{{/image}}
{{text}} {{subtext}}

5X1000

 

 
 

Calendario ortodosso

 

Apostolia

Reportage EORI

 
 

Buona parola

Numero di visitatori

2884763