"Io vi do un nuovo comandamento: che vi amiate gli uni gli altri. Come io vi ho amati, anche voi amatevi gli uni gli altri." (Giovanni 13, 34)

Sărbătoarea Sfântului Ioan Gură de Aur la Parohia din Carrara  

Pe durata a trei zile 10-13 noiembrie 2018, Biserica din Carrara, și-a serbat unul dintre ocrotitori, pe Sfântul Ioan Gură de Aur.

Numeroși credincioși s-au aflat duminică, 10 noiembrie 2019 la dumnezeiasca liturghie pentru a-l cinsti pe Sfântul Ioan Hrisostom și a se închina la o părticică din moaștele sale. A urmat apoi agapa creștină. Programul liturgic a continuat și marți, 12 noiembrie când s-a săvârșit în biserică, Vecernia cu litie în cinstea marelui ierarh, iar miercuri, 13 noiembrie 2019, ne-am bucurat de prezența la Sfânta Liturghie a Părintelui Protopop Ciprian Calfa de la Livorno, a Părintelui Andrei Vizitiu de la Viareggio și a Părintelui Dragoș Pavel de la Massa.

Mulțumim Sfântului Ioan Gură de Aur pentru toate binefacerile revărsate asupra noastră și-l rugăm cu evlavie să se ne ajute să înțelegem că, fără o viață liturgică susținută, fără rugăciune continuă-indiferent de slujirea noastră în mijlocul societății-, fără împărtășirea cu Sfintele Taine, nu există șansa restaurării chipului lui Dumnezeu din noi înnegrit de păcat. Așadar, viața liturgică este cea care aduce Sfântul Duh și implicit roada virtuții și teologhisirea; și tocmai prin prisma aceasta trebuie văzută insistența Sfântului Arhiepiscop ca toți creștinii să iubească liturghia și biserica, înțelegând că Sfântul Duh Se dăruiește și Se înnoiește prin tainica Sa prezență ce se descoperă cel mai uțor, în spațiul eclezial.

Pr Armand Bratu

 

 

Portalul EORI

Ricerca

{{#image}}
{{/image}}
{{text}} {{subtext}}

5X1000

 

 
 

Calendario ortodosso

 

Apostolia

Reportage EORI

 
 

Buona parola

Numero di visitatori

2881927