"Io vi do un nuovo comandamento: che vi amiate gli uni gli altri. Come io vi ho amati, anche voi amatevi gli uni gli altri." (Giovanni 13, 34)

Zi de mare sărbătoare în Parohia Roma-Prima Porta


Cu ajutorul Domnului și cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Siluan, al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, joi, 21 noiembrie 2019, la Praznicul Intrării în Biserică a Maicii Domnului, în sânul Parohiei Roma VII-Prima Porta, din Protopopiatul Lazio II, a poposit și a slujit Sfânta Liturghie Preasfințitul Părinte Arhiereu-Vicar Atanasie de Bogdania, cu prilejul hramului.

Înconjurat cu dragoste de credincioșii parohiei, Preasfinția sa a adus în sufletele celor prezenți multă lumină și binecuvântare, subliniind în cuvântul său de învățătură că Maica Domnului mijlocește tot darul primit de la Domnul și ne arată din ascultarea și împlinirea cu toată viața sa a  Cuvântului Fiului său și Dumnezeul nostru, care este calea spre mântuire a fiecărui creștin: „Dumnezeu se încredințează omenirii prin Maica Domnului, căci Maica Domnului a adus prin purtarea ei pocăință pentru întreaga lume; iar lacrimile ei nu seacă niciodată, înduplecând inima Fiului ei să mântuiască neamul omenesc”.

Despre smerenia Maicii Domnului, ierarhul a completat că „este nemăsurată. Evangheliile ne descoperă doar două fraze spuse de dânsa. La început, în primul capitol de la Luca: Iată roaba Domnului. Fie mie după cuvântul tău! (Lc. 1, 38) și la sfârșit, în al doilea capitol de la Ioan, la Nunta din Cana Galileei, când a observat că nuntașii nu mai au vin: Mama Lui a zis celor ce slujeau: Faceți orice vă va spune. (In. 2, 5). În afară de acestea, o tăcere se așază în evanghelie în ceea ce o privește pe Maica Domnului. În aceste două mărturii însă, se ascunde comoara trăirii creștine: în primul rând, să ne încredințăm întru totul voii lui Dumnezeu (Fie mie după cuvântul tău!), iar în al doilea rând, să urmăm mereu poruncile Domnului (Faceți orice vă va spune). În aceste două mărturii se ascunde darul neprețuit al Maicii Domnului pentru noi”.

Sărbătoarea parohiei de la Prima Porta a fost prefațată cu o seară înainte când s-au adunat marea majoritate a părinților din protopopiat și au slujit Taina Sfântului Maslu împreună cu un număr mare de credincioși. La ceas de seară târzie, după slujbă Sfântului Maslu a avut loc obișnuita Adunare Protopopială a Protopopiatului Lazio II din luna noiembrie, prilej potrivit pentru o mai bună lucrare pastorală și misionară în această parte de lume.

 

A consemnat: Pr. Gabriel Ioniță

 

 

Portalul EORI

Ricerca

{{#image}}
{{/image}}
{{text}} {{subtext}}

5X1000

 

 
 

Calendario ortodosso

 

Apostolia

Reportage EORI

 
 

Buona parola

Numero di visitatori

2884766