"Io vi do un nuovo comandamento: che vi amiate gli uni gli altri. Come io vi ho amati, anche voi amatevi gli uni gli altri." (Giovanni 13, 34)

Tineri Nepsis la Orvieto

Sâmbătă, 23 noiembrie, un grup de 25 de tineri Nepsis din Parohiile Roma III, Prato și Roma IX Rustica s-au reunit pentru a vizita frumosul oraș Orvieto din regiunea Umbria.

Orvieto este o localitate care păstrează numeroase vestigii ale fondatorilor etrusci și care, în perioada medievală, a cunoscut o mare înflorire devenind temporar sediul episcopilor Romei. Suspendat în vârful unei stânci, orașul are ca și cale de acces un funicular (funivia) care face legătura cu orașul de sus.

Tinerii Nepsis s-au arătat încântați de a descoperi în turul numit „Orvieto Underground” subteranele orașului cu galerii și încăperi interesante, de asemenea, au admirat frumosul Dom a cărui construcție a durat 250 de ani.

Un moment important a fost închinarea în biserica parohiei ortodoxe din Orvieto, unde s-a săvârșit Acatistul ocrotitorului parohiei: Sfântul Ierarh Nicolae. Foarte călduroasă a fost primirea făcută grupului nostru de credincioșii parohiei, în frunte cu părintele paroh Pavel Hîncu, care a ținut tinerilor un scurt cuvânt de învățătură.

A urmat vizitarea centrului istoric al orașului și a fântânii medievale „Pozzo di San Patrizio”, impresionantă spirală săpată în piatră până la adâncimea de 53 de metri.

Bucuroși de cele descoperite și de noile prietenii, tinerii participanți așteaptă cu nerăbdare Congresul Nepsis care se va organiza anul acesta la Lodi, pentru a se reîntâlni și a avea noi experiențe în Biserică.

 

 

Portalul EORI

Ricerca

{{#image}}
{{/image}}
{{text}} {{subtext}}

5X1000

 

 
 

Calendario ortodosso

 

Apostolia

Reportage EORI

 
 

Buona parola

Numero di visitatori

2881934