"Io vi do un nuovo comandamento: che vi amiate gli uni gli altri. Come io vi ho amati, anche voi amatevi gli uni gli altri." (Giovanni 13, 34)

Activități în parohiile EORI în perioada 18 – 24 noiembrie 2019

PROTOPOPIATUL TRIVENETO II
1. În Parohia “Izvorul Tămăduirii” – Bolzano duminică, 24 noiembrie, după Sfânta Liturghie s-a oficiat o slujbă de pomenire la împlinirea a 79 de ani de la trecerea la cele veșnice a istoricului Nicolae Iorga.
2. Centrul Misionar Saveriani din Vicenza a găzduit, săptămâna trecută, o expoziției de lucrări artizanale catolice cu tema: “Nașterea Domnului” (presepi). În acest context parohia “Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” - Vicenza a participat la eveniment și a prezentat icoana: “Nașterea Domnului”.
3. Parohia “Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” – Verona a primit în vizită sâmbătă, 23 noiembrie, un grup de studenți de la Institutul de Științe Religioase “San Pietro Martire” și o parte dintre membrii Asociației culturale “Sophia”, din localitate. După ce le-a prezentat lăcașul de cult, Pr. Gabor Codrea a susținut conferința: “La figura di Cristo nel piano iconografico della Chiesa Ortodossa”.

PROTOPOPIATUL TOSCANA I
4. Joi, 21 noiembrie, în Parohia “Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan” - Chianciano s-a oficiat Taina Sfântului Maslu.

PROTOPOPIATUL TOSCANA II
5. Parohia “Sfântul Ioan Gură de Aur” din Carrara a găzduit luni, 18 noiembrie, ședința de lucru a cultelor creștine pentru stabilirea calendarului săptămânii ecumenice din 2020.
 
PROTOPOPIATUL LIGURIA
6. Joi, 21 noiembrie, în Parohia “Sfântul Chiril al Alexandriei” – La Spezia s-a oficiat Taina Sfântului Maslu.

PROTOPOPIATUL UMBRIA-MARCHE
7. Joi, 21 noiembrie, în Parohia “Sfântul Dasie de la Durostorum” – Ancona s-a oficiat Taina Sfântului Maslu.
8. Duminică, 24 noiembrie, în Parohia “Sfântul Ioan Damaschin” – Città di Castello s-a oficiat Taina Sfântului Maslu.

PROTOPOPIATUL CALABRIAN
9. Clericii din protopopiatele Sicilia și Calabria au participat marți, 19 noiembrie, la întâlnirea pastorală semestrială de toamnă a preoților din sudul Italiei. Evenimentul a fost organizat cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Siluan, al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, și a fost găzduit de biserica Mănăstirii “Sfântul Ioan Secerătorul” din Bivongi. În cadrul acestei întâlniri Prof. Dr. Florin Botezan, de la Seminarului Teologic Ortodox ”Sfântul Simion Ştefan” din Alba Iulia, a susținut conferința: “Graiul Liturgic și traducerile Bisericești”.

Echipa Departamentului de Comunicare și Imagine al EORI

 

Portalul EORI

Ricerca

{{#image}}
{{/image}}
{{text}} {{subtext}}

5X1000

 

 
 

Calendario ortodosso

 

Apostolia

Reportage EORI

 
 

Buona parola

Numero di visitatori

2881927