"Io vi do un nuovo comandamento: che vi amiate gli uni gli altri. Come io vi ho amati, anche voi amatevi gli uni gli altri." (Giovanni 13, 34)

Parohia „Sfânta Mare Muceniță Ecaterina” din Bra și-a sărbătorit hramul în prezența Preasfințitului Părinte Atanasie de Bogdania

Cu ajutorul Domnului și cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Siluan, al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, Preasfințitul Părinte Arhiereu-Vicar Atanasie de Bogdania s-a aflat duminică, 24 noiembrie 2019, în mijlocul comunității ortodoxe românești din Bra, aflată sub ocrotirea Sfintei Mare Mucenițe Ecaterina. Preasfinția Sa a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie, anticipând astfel hramul comunității, Sfânta Mare Muceniță Ecaterina fiind prăznuită în calendarul ortodox în data de 25 noiembrie.

În cuvântul de învățătură dăruit celor prezenți cu această ocazie, Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania a legat pericopa evanghelică a dregătorului bogat, care nu s-a putut lepăda de averea sa, de viața Sfintei Mare Mucenițe Ecaterina, închinată încă din tinerețe iubirii lui Hristos, un model desăvârșit de lepădare a bogățiilor și dregătoriilor lumii acesteia. „Pe Sfânta Mare Muceniță Ecaterina o găsim în antiteză cu dregătorul bogat din pericopa evanghelică de astăzi. Ea, nu numai că renunță la ispita bogăției și a puterii, pe care o putea dobândi la curtea împăratului, ci, mai mult, Îl mărturisește pe Hristos în fața tuturor învățaților vremii, arătând că adevărata cunoștință și adevărata bogăție se află în iubirea Împăratului ceresc, Hristos. Sfânta ne arată și că nu bogăția sau puterea ne sunt piedică spre mântuire, ci modul în care noi ne raportăm la lucrurile lumii acesteia. Sfânta Ecaterina, deși chinuită, trasă pe roată, rămâne statornică idealului ei, de a-L iubi pe Hristos, în detrimentul oricărei dregătorii sau demnități lumești”.

La final, Preacucernicul Părinte Vasile Doroftei, parohul comunității, a mulțumit Preasfințitului Părinte Atanasie pentru această zi minunată pe care a dăruit-o credincioșilor din Bra. De asemenea, părintele Vasile îndreptat un gând de recunoștință către toți cei prezenți, mulțumind în mod special celor care sunt alături parohiei și lucrează la buna rânduială și organizare a acesteia.

Slavă lui Dumnezeu pentru toate!

 

 

Portalul EORI

Ricerca

{{#image}}
{{/image}}
{{text}} {{subtext}}

5X1000

 

 
 

Calendario ortodosso

 

Apostolia

Reportage EORI

 
 

Buona parola

Numero di visitatori

2881935