"Io vi do un nuovo comandamento: che vi amiate gli uni gli altri. Come io vi ho amati, anche voi amatevi gli uni gli altri." (Giovanni 13, 34)

HRAMUL PAROHIEI ROMANO DI LOMBARDIA ȘI CONFERINȚA PC. PR. CONSTANTIN NECULA

Cu ajutorul Domnului și cu binecuvântarea PS SILUAN, al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, Parohia Romano di Lombardia și-a sărbătorit ocrotitorul spiritual, pe Sfântul Ierarh Andrei Șaguna.

Invitatul acestei sărbători a fost PC Pr. Conf. Univ. Dr. Constantin Necula, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu, împreună cu care s-au săvârșit toate slujbele din zilele de vineri, sâmbătă și duminică.

Prăznuirea a început în ajunul sărbătorii, pe 29 noiembrie, când s-a săvârșit Acatistul Sfântului Ierarh Andrei și Aghiasma mică, a continuat apoi cu Sfânta Liturghie din ziua Hramului, iar seara cu conferința PC Pr. Constantin Necula; în ziua de 1 decembrie, după Sfânta Liturghie s-a săvârșit și slujba de Te Deum, în cinstea Zilei Naționale a României - 1 decembrie.

La eveniment a fost prezent și domnul consul Cristian Căpățână, reprezentantul Consulatului General al României la Milano, care a transmis salutul dl Consul General Tiberiu Dinu și a făcut urări de sănătate și La Mulți Ani comunității de la Romano di Lombardia, cu ocazia celui de-al optulea Hram și a sărbătorilor viitoare.

Copiii Școlii parohiale "Sfântul și Dreptul Simenon" au cântat colinde și au recitat poezii, iar la final s-a intonat imnul de stat al României.

Slavă lui Dumnezeu pentru toate!

La Multi Ani României!

La Multi și Mântuitori Ani tututor românilor!

Pr. Gelu Porumb

 

 

Portalul EORI

Ricerca

{{#image}}
{{/image}}
{{text}} {{subtext}}

5X1000

 

 
 

Calendario ortodosso

 

Apostolia

Reportage EORI

 
 

Buona parola

Numero di visitatori

2897541