"Io vi do un nuovo comandamento: che vi amiate gli uni gli altri. Come io vi ho amati, anche voi amatevi gli uni gli altri." (Giovanni 13, 34)

Concertul de colinde „Colindul Sfânt și Bun” – Protopopiatul Toscana 2

            Cu ocazia Zilei Naționale, 1 decembrie 2019, Parohia Ortodoxă Română „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Carrara a fost gazda celei de-a șasea ediții a concertului de colinde „Colind Sfânt și Bun” la care au participat corurile celor opt parohii ale protopopiatului Toscana 2: Viareggio, Siena, Lucca, Massa, Livorno, Grosseto, Pisa și Carrara.

            Corurile formate de enoriași au încălzit sufletele celor prezenți la eveniment prin originalitatea și entuziasmul interpretării celor mai populare colinde românești, impresionând publicul și prin costumele populare purtate. La final, preoții au intonat împreună cu credincioșii imnul României, Deșteaptă-te Române, gest care a produs lacrimi de bucurie.

            Evenimentul emoționant a reprezentat nu numai celebrarea vestirii nașterii Domnului nostru Iisus Hristos, dar și omagiul adus identității și unității de credință, limbii române și tradiției. Părintele paroh Armand Bratu i-a îndemnat pe creștinii prezenți să respecte și să onoreze neîncetat memoria eroilor căzuți în lupta pentru unitatea natională, a domnitorilor români și a preoților care s-au jertfit pentru moștenirea spirituală de care azi ne bucurăm cu toții. Astfel va fi asigurată conștientizarea sacrificiului neprețuit pe care înaintașii l-au făcut în numele neamului. Cei prezenți au fost îndemnați la unitate și încredințați că Biserica îi pomenește și se roagă pentru bunăstarea și mântuirea lor.

            Parohia din Carrara a adus mulțumiri tuturor membrilor comunității care s-au implicat activ în toate demersurile inițiate cu prilejul Zilei Naționale și a acestui festival și care îmbogățesc spiritual prezența românească pe pământ străin. Au fost aduse mulțumiri reprezentanților celor opt parohii ale Protopopiatului Toscana 2 care au onorat cu prezența.

            Ediția de anul viitor a festivalului de colinde „Colindul Sfânt și Bun” va avea loc în ziua de duminica 6 decembrie și va fi găzduit de Parohia Ortodoxă  Română „Sfântul Cuvios Onufrie de la Vorona” din Pisa.

 

A consemnat Elena Simona Popescu – Parohia Carrara

 

 

Portalul EORI

Ricerca

{{#image}}
{{/image}}
{{text}} {{subtext}}

5X1000

 

 
 

Calendario ortodosso

 

Apostolia

Reportage EORI

 
 

Buona parola

Numero di visitatori

2991986