"Io vi do un nuovo comandamento: che vi amiate gli uni gli altri. Come io vi ho amati, anche voi amatevi gli uni gli altri." (Giovanni 13, 34)

Manifestări cultural – duhovnicești în Parohia Ciriè, cu ocazia Zilei Naționale a României

Parohia “Sfântul Apostol și Evanghelist Matei” – Cirié a găzduit duminică, 1 decembrie, conferința: “Din naștere român, în veșnicie al lui Hristos”. Prelegerea a fost susținută de Pr. Constantin Sturzu, Consilierul Sectorului de Comunicare și Relații Publice al Arhiepiscopiei Iașilor și Purtător de cuvânt al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

După săvârșirea Sfintei Liturghii și a Slujbei de Tedeum, oficiată cu ocazia Zilei Naționale a României, doamna Cristina Sturzu, Consilier în dezvoltare personală și psihoterapeut, a susținut seminarul: “Căsătorie cu sens”. La activitate au participat o parte dintre credincioasele comunității, care au încercat să afle răspunsuri la anumite întrebări, nelămuriri și frământări ce vizează familia creștină astăzi.

În cea de-a doua parte a zilei, Pr. Constantin Sturzu le-a vorbit celor prezenți despre identitate. “Ținta fiecărui creștin este Hristos. Ochii noștri toată viață trebuie să fie îndreptați spre Împărăția Cerurilor; pe care începem să o trăim încă de pe pământ, chiar acum. În momentul în care jertfim ceva din egoismul nostru, acolo este o fărâmă din Împărăție. Dar, pentru a ajunge acolo avem nevoie să știm de unde plecăm. Toți cei care am călătorit și am folosit un sistem de navigație GPS, am observat că pentru a ajunge într-un anumit punct trebuie să punem două coordonate: de unde plecăm și unde dorim să ajungem. Dacă greșim una dintre cele două repere, este posibil să nu mai ajungem la destinație. În cazul nostru, punctul de plecare este neamul din care ne-am născut. Toți Sfinții Părinți vorbesc despre cunoașterea de sine. Eu dacă știu cine sunt, care este neamul din care vin, care sunt înclinațiile mele, știu cum să mă raportez corect la Dumnezeu. Deci pentru a ajunge la Dumnezeu trebuie să pornesc de la părinți, de la neamul din care fac parte”. 

În continuare creștinii au adresat întrebări cu privire la tema discutată și au cerut sfaturi în legătură cu provocările pe care le trăiesc românii din diaspora.

Evenimentul s-a desfășurat cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Siluan, al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei.

 

 

Portalul EORI

Ricerca

{{#image}}
{{/image}}
{{text}} {{subtext}}

5X1000

 

 
 

Calendario ortodosso

 

Apostolia

Reportage EORI

 
 

Buona parola

Numero di visitatori

2993664