"Io vi do un nuovo comandamento: che vi amiate gli uni gli altri. Come io vi ho amati, anche voi amatevi gli uni gli altri." (Giovanni 13, 34)

Hramul Parohiei Sfinţii Mucenici Evlampie şi Evlampia, Collegno

Joi, 10 octombrie 2019, Parohia Ortodoxă Română din Collegno a sărbătorit pentru a doua oară pe ocrotitorii ei: Sfinţii Mucenici Evlampie si sora sa Evlampia. Utrenia şi Sfânta Liturghie au fost săvârşite de părintele protopop Marius Floricu, împreună cu părintele paroh Valeriu Andrei Grosu, părintele Iustin Androne şi părintele Dumitru Babulea.

În cuvântul de învăţătură de după Sfânta Liturghie, părintele Dumitru, de la Parohia „Sfântul Leontie de la Rădăuți”, din Ivrea, a vorbit despre marea binecuvantare de avea ocrotitori doi sfinți mucenici frați care, prin jertfa lor, ne îndeamnă să ne luăm în serios viața duhovnicească, pentru că „ sfânt nu te naști, ci devii prin curajul de a-I urma lui Hristos”.

Părintele paroh a mulţumit părinţilor împreună slujitori, credincioșilor şi tuturor celor care au făcut posibil „ca  anul acesta bucuria hramului să o trăim în această minunată biserică, Santa Elisabetta – Villaggio Leumann, ce ne-a fost pusă la dispoziție pentru a ne întâlni în rugăciune  și a ne spori dorul pentru o viată sfântă”.

La sfârşit, părintele protopopa transmis salutul si binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Siluan și a Preasfințitului Episcop Vicar Atanasie de Bogdania, mulțumind oficialităților prezente „pentru sprijinul pe care îl acordă comunității ortodoxe din acest oraș, sprijin care nu va rămâne nerăsplătit de Domnul nostru Iisus Hristos”.

 

„Sfinţilor mucenici, care bine v-aţi nevoit şi v-aţi încununat, rugaţi-vă Domnului să se mântuiască sufletele noastre!”

 

 

 

Ricerca

{{#image}}
{{/image}}
{{text}} {{subtext}}

5X1000

 

 
 

Calendario ortodosso

 

Apostolia

Reportage EORI

 
 

Buona parola

Numero di visitatori

2833956