"Să vă iubiți unul pe altul precum Eu v-am iubit pe voi." (Ioan 13, 34)

Manifest interreligios al drepturilor în perioada finală a vieții

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Siluan, Episcopia Ortodoxă Română a Italiei s-a alăturat unui proiect sanitar inițiat de către Agenția Sanitară Locală Roma 1 (ASL Roma 1), împreună cu Universitatea Catolică ”Sacro Cuore” și Tavolo interreligioso din Roma. Proiectul a avut în vedere alcătuirea și editarea unui document (”manifest”) interreligios care să enunțe o serie de drepturi pentru pacienții care se află în ultimele zile de viață. Aceste drepturi, dincolo de terapia medicală, prevăd respectarea demnității umane, asigurarea asistenței spirituale proprie fiecărui pacient și a practicilor religioase personale înainte și după moarte, indiferent de apartenența religioasă și etnică.

La evenimentul semnării acestui ”Manifest interreligios al drepturilor în perioada finală a vieții”, care a avut loc la Complexul monumental din cadrul spitalului Santo Spirito din Roma, a participat și Ministrul sănătății, D.na Giulia Grillo, precum și reprezentanți ai mai multor instituții religioase prezente pe teritoriul italian și ai unor organizații laice și de voluntariat din Roma.

 

Pr. Ilie Ursachi

 

 

 

 

Portalul EORI

Căutare

{{#image}}
{{/image}}
{{text}} {{subtext}}

5X1000

 

I fondi del 5 per mille saranno utilizzati per diverse attività sociali: l'aiuto ai bambini e ai poveri, la cura dei senzatetto e dei malati, etc.

Scrivi anche tu sulla dichiarazione dei redditi il C.F.: 97558250581

 
 

Sinaxar

 

Apostolia

FTOUB Roma

Reportaje EORI

 
 

Cuvânt bun

Vizitatori pe site

2882080