"Să vă iubiți unul pe altul precum Eu v-am iubit pe voi." (Ioan 13, 34)

Prima ediție a Taberei de vară în Protopopiatul Piemonte III

Cu ajutorul lui Dumnezeu și cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Siluan, al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, s-a desfășurat în perioada 7-13 iulie, 2019, prima ediție a Taberei de vară din Protopopiatul Piemonte III intitulată sugestiv: „Zâmbetul Inimii”.

Cele 63 de tinere inimioare din Parohiile : Moncalieri, Giaveno, Susa, Rivarolo, Orbassano, Settimo Torinese și Collegno, s-au unit într-o singură simțire și au trăit momente unice în mijlocul naturii, lăsând în urmă orașele zgomotoase și reluând în liniște dialogul dragostei cu ceea ce Dumnezeu a creat ca să ne amintească de El.

Faptul că aceste mlădițe tinere ale Bisericii sunt pline de roadele Duhului Sfânt s-a văzut în fiecare activitate pe care au desfășurat-o : bucuria – la toate activitățile sportive , pacea – la orele de catehism  , îndelungă-răbdarea – la atelierele de pictură pe sticlă , bunătatea – la întâlnirile și discuțiile libere , facerea de bine – pe parcursul drumețiilor , credința – la toate momentele de rugăciune comună , blândețea – după vizionarea de filme cu conținut duhovnicesc, înfrânarea – la fiecare agapă frățească, curăția – la atelierele de dans și cântec, dragostea – în toate activitățile desfășurate.

Tinerii participanți au făcut, la finalul taberei, un scurt rezumat al activităților pe care le-au desfășurat , iar încărcătura emoțională răspândită în jurul lor a atins inima tuturor preoților, preoteselor, animatorilor și voluntarilor care s-au ocupat cu buna desfășurare a activităților dar și a părinților prezenți la acest moment deosebit.

În cuvântul de închidere , părintele protopop Marius Floricu , a mulțumit tuturor celor care s-au ostenit cu organizarea acestei tabere, amintind cât de important este “să ne bucurăm de aceste clipe unice în viața fiecăruia și, mai mult ,să învățăm să ne bucurăm unii de bucuria celorlalți, că doar peste astfel de inimi coboară Harul lui Dumnezeu și le face să zâmbească pentru veșnicie”.

Fiecare copil a primit câte o diplomă și o candelă pe care au pictat-o cu mâinile lor și care va rămâne ca amintire a faptului că există viață și dincolo de telefon și încă una foarte frumoasă în care îmbrățișarea nu este una virtuală ci o punte reală de la inimă la inimă.

Această primă ediție a Taberei de vară din protopopiatul Piemonte III a fost un câștig pentru toți : cei mici au învățat că zâmbetul se hrănește din zâmbetul celui de lângă noi iar cei mari  că nu există curcubeu mai frumos peste ploaia de griji care ne inundă zi de zi ca zâmbetul unui copil.

A consemnat Părintele Valeriu Andrei Grosu

 

 

 

Portalul EORI

Căutare

{{#image}}
{{/image}}
{{text}} {{subtext}}

5X1000

 

I fondi del 5 per mille saranno utilizzati per diverse attività sociali: l'aiuto ai bambini e ai poveri, la cura dei senzatetto e dei malati, etc.

Scrivi anche tu sulla dichiarazione dei redditi il C.F.: 97558250581

 
 

Sinaxar

 

Apostolia

FTOUB Roma

Reportaje EORI

 
 

Cuvânt bun

Vizitatori pe site

2990228