"Să vă iubiți unul pe altul precum Eu v-am iubit pe voi." (Ioan 13, 34)

Slujire arhierească în Parohia „Cuviosul Nicodim de la Tismana” din Ferrara

Cu ajutorul Domnului și cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Siluan, al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, în Duminica a patra după Rusalii, 14 iulie 2019, Preasfințitul Părinte Arhiereu-vicar Atanasie de Bogdania s-a aflat în mijlocul comunității parohiale „Cuviosul Nicodim de la Tismana” din Ferrara, unde a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie și a hirotonit întru preot un nou slujitor al Bisericii lui Hristos.

În cuvântul de învățătură rostit cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Atanasie le-a vorbit credincioșilor despre modelul de credință și de smerenie pe care ni-l oferă sutașul păgân din Evanghelie, acesta fiind convins de puterea tămăduitoare a Domnului nostru Iisus Hristos. Acest sutaș, cu o atitudine iubitoare, nu numai că reușește să-i găsească vindecare slujitorului său, ci izbândește a-L descoperi pe Domnul, socotindu-se și nevrednic în a-L primi în propria casă.

La momentul cuvenit din timpul Dumnezeieștii Liturghii, Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania a hirotonit întru preot pe Cucernicul Părinte Diacon Ștefan Damaschin, cel care va păstori sufletele credincioșilor în Parohia „Sfânta Mare Muceniță Marina” din Republica San Marino. Preasfinția Sa l-a îndemnat pe noul slujitor ca să înmulțească harul primit astăzi în sufletele credincioșilor săi, spre a-i conduce la cel mai de preț lucru pe care-l pot dobândi încă din această lume, prin mântuirea sufletelor lor.

Un moment de emoție pentru comunitatea ortodoxă românească din Ferrara  fost sfințirea de către Preasfințitul Părinte Arhiereu-vicar a crucii ce va fi pusă deasupra noii biserici achiziționată de curând de către Parohie, prin purtarea de grijă a Preacucernicului Părinte Paroh Vasile Jora.

La final, Preacucernicul Părinte Paroh a adresat un cuvânt de mulțumire Preasfințitului Părinte Atanasie de Bogdania, pentru bucuria prilejuită de slujirea în mijlocul comunității și pentru sfințirea crucii ce va fi așezată pe noua biserică a Parohiei, ca un imbold în continuarea lucrărilor de restructurare a acesteia.

Slavă lui Dumnezeu pentru toate!

 

 

 

Portalul EORI

Căutare

{{#image}}
{{/image}}
{{text}} {{subtext}}

5X1000

 

I fondi del 5 per mille saranno utilizzati per diverse attività sociali: l'aiuto ai bambini e ai poveri, la cura dei senzatetto e dei malati, etc.

Scrivi anche tu sulla dichiarazione dei redditi il C.F.: 97558250581

 
 

Sinaxar

 

Apostolia

FTOUB Roma

Reportaje EORI

 
 

Cuvânt bun

Vizitatori pe site

2990210