"Să vă iubiți unul pe altul precum Eu v-am iubit pe voi." (Ioan 13, 34)

PS Atanasie de Bogdania a slujit la Centrul Eparhial de la Roma

Cu ajutorul Domnului și cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Siluan, al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, în Duminica a V-a după Rusalii, 21 iulie 2019, Preasfințitul Părinte Arhiereu-vicar Atanasie de Bogdania a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie în Paraclisul „Adormirea Maicii Domnului” din incinta Centrului Eparhial de la Roma.

In cuvântul de învățătură adresat după citirea Sfintei Evanghelii, Preasfințitul Părinte Atanasie a încadrat cronologic momentul vindecării îndrăciților din Gadara, la scurt timp după Predica de pe munte și înmulțirea pâinilor, arătând că, precum odinioară, omul modern îl caută pe Dumnezeu nu pentru promisiunea moștenirii Împărăției Sale, ci pentru miracole și reușite facile. În continuare, Preasfinția Sa a descris momentul întâlnirii Domnului cu îndrăciții, care erau tulburați, simțind că au în față pe cineva cu totul deosebit care venea să strice rânduiala lumii acesteia, identificată de multe ori cu fuga după plăcere și fuga de durere, un cerc vicios din care nu se mai poate ieși, motiv pentru care oamenii lumii noastre contemporane sunt chinuiți.

În încheiere, Preasfințitul a subliniat că fapta bună necesită multă nevoință, iertarea adevărată și răbdarea în încercări sprijinindu-se pe numeroase sacrificii.

Slavă lui Dumnezeu pentru toate!

 

 

Portalul EORI

Căutare

{{#image}}
{{/image}}
{{text}} {{subtext}}

5X1000

 

I fondi del 5 per mille saranno utilizzati per diverse attività sociali: l'aiuto ai bambini e ai poveri, la cura dei senzatetto e dei malati, etc.

Scrivi anche tu sulla dichiarazione dei redditi il C.F.: 97558250581

 
 

Sinaxar

 

Apostolia

FTOUB Roma

Reportaje EORI

 
 

Cuvânt bun

Vizitatori pe site

2990135